// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stacey Halls: Hittebarnet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Stacey Halls: Hittebarnet

Skrevet af den 5. marts 2023 – 06:58Ingen kommentarer

At være ung kvinde i midten af 1700-tallet i London var ikke altid en nem opgave.

Den unge Bess knokler hver dag for at skaffe lidt at spise til faren og hende selv. Så da hun bliver gravid med en gift mand, er der ikke andet at gøre, end at aflevere barnet på børnehjemmet The Foundling, og så afsted på arbejde igen.

Bess glemmer aldrig sin lille datter og hun spinker og sparer i 6 år for at kunne hente hende igen, men da dagen kommer, får hun at vide, at datteren allerede er hentet og tilmed af hende selv.

I en helt anden del af London bor den unge enke Alexandra. Hun har på trods af sin privilegerede opvækst, oplevet meget stor sorg og hun forlader aldrig sit hus med sin 6-årige datter Charlotte. Men datteren bliver mere og mere rastløs og opmærksom på verden udenfor. Alexandra bestemmer sig derfor for at ansætte en barneplejerske og pludselig krydser de to kvinder og mødres vej hinanden.

Bess skal ikke længere bekymre sig om at få et måltid mad eller kunne holde varmen, men er det nok til at holde hende i huset, når hun kender sandheden om Alexandras datter?

Situationen ender dramatisk og der skal træffes store og vigtige valg for den lille piges fremtid.

Bogen er historisk fiktion, når det er allerbedst. Det er en rejse tilbage i tiden og et glimt ind i en verden, der i dag virker fjern. Der er en spænding, der holder læseren fanget og indsigten i både den fattige og de riges vilkår giver stof til eftertanke.

Alt i alt er Hittebarnet en virkelig god læseoplevelse.

Stacy Halls er britisk og uddannet journalist. I dag lever hun af at være forfatter og har solgt bøger over store dele af verden.

Stacy Halls, Hittebarnet, på dansk ved Tom Carstensen, Turbulenz, 350 sider, 2023

Der er lukket for kommentarer.