// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Findsen og Mette Mayli Albæk: Spionchefen – erindringer fra celle 18
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Samfund

Lars Findsen og Mette Mayli Albæk: Spionchefen – erindringer fra celle 18

Skrevet af den 23. oktober 2022 – 15:57Ingen kommentarer

Bogen her ender sandsynligvis med at blive den mest solgte danske bog i 2022, hvilket siger ret meget om hvor eksponeret sagen om Forsvarets Efterretningstjeneste og fængslingen af tjenestens chef Lars Findsen er. Umiddelbart ville man tro, at en spionchefs erindringer kun var interessant for feinschmeckere med interesse for den slags.

Men nej. Findsens selvbiografi og egen version af sagen har bred interesse og vil uden tvivl ligge under mange juletræer i år.

Bogen har fået skyhøje anmeldelser andre steder. Personligt er jeg mere skeptisk. Ja, det er en vild og sensationel historie. Og ja, det er interessant at høre det fra “hestens egen mund”. Men der er også meget Findsen ikke kommer ind på. Og selvrefleksion og erkendelse af egne fejl og mangler er der ikke meget af.

Desuden er det vigtigt at holde sig for øje, at det er et partsindlæg i en sag, hvor der er mange interesser på spil og mange forskellige dagsordener. Desuden er der de nøgterne facts. Manden er tiltalt for landsforræderi. Hav lige det i baghovedet, når I læser denne lettere selvforherligende bog.

Når det er sagt, så er det selvfølgelig også interessant at komme ind bag kulissen og høre Findsens version af de seneste godt to års dramatiske begivenheder. Hjemsendelsen i august 2020. Anholdelsen og fængslingen i december, opholdet i celle 18 i Hillerød Arrest frem til februar 2022. Især anholdelsen og tiden i fængsel indeholder mange interessante detaljer. Store, små og til tider også sjove.

Lars Findsen og Mette Mayli Albæk: Spionchefen – erindringer fra celle 18. Politikens Forlag, 2022. 252 sider.

Der er lukket for kommentarer.