// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rasmus Tantholdt: 65 dage i Ukraine
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » International Politik, Journalistik, Krige

Rasmus Tantholdt: 65 dage i Ukraine

Skrevet af den 26. oktober 2022 – 04:29Ingen kommentarer

TV2’s udenrigskorrespondent Rasmus Tantholdt har gjort det igen. Og endnu bedre end tidligere. Skrevet en bog om hvad der foregår i den krigs- eller krisezone, han opholder sig i, når kameraet er slukket.

Om de mennesker han og fotografen møder i deres arbejde med indslag til aftenens nyhedsudsendelser og på deres vej rundt i krigshærgede landskaber og byer. Om de mange praktiske og etiske overvejelser det kræver for at kunne fortælle historierne uden at sætte ens egen sikkerhed over styr.

I den aktuelle bog er det naturligvis krigen i Ukraine, som er omdrejningspunktet. Tantholdt landede i Ukraines hovedstad Kiev få dage før Rusland angreb Ukraine den 24. februar. Direkte fra en badeferie i Dubai.

Rædslerne er knap så mange som i Irak, Afghanistan og Syrien. Det er en mere ren og klassisk form for krig. Og i Kiev kan man ofte kun høre krigen et sted ude i horisonten. Men Tantholdt fortæller meget åbenhjerteligt, at denne krig gør større indtryk på ham, end de mange andre krigszoner han har været i. Det er med hans egne ord, den vigtigste historie i hans karriere. Fordi den foregår lige her i Europa.

“65 dage i Ukraine” er en fremragende bog, hvor vi både møder de almindelige ukrainere og får et meget detaljeret indblik i det hårde liv som udenrigskorrespondent. Om de mange tanker mødet med mennesker i en krigszone udløser. Om de mange journalistiske overvejelser, der også følger med. Og om hvordan seerne derhjemme bekymrer sig og skriver hundrevis af mails, hvis de kan se, at den ene af Tantholdts pupiller er større end den anden…

Tantholdt har flere bøger på samvittigheden. Men det her er en af de bedste. Primært fordi man virkelig kan “mærke ham”. Det her er en historie, der har gjort indtryk på den garvede krigsreporter. Det kan mærkes.

Rasmus Tantholdt: 65 dage i Ukraine (Fortalt til Andreas Fugl Thøgersen). Forlaget 28B, 2022. 332 sider.

Der er lukket for kommentarer.