// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rikke Viemose: Håndbog for privilegieblinde mænd
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Feminisme, Humor, Samfund

Rikke Viemose: Håndbog for privilegieblinde mænd

Skrevet af den 24. november 2022 – 06:44Ingen kommentarer

Her er julegaven til din far, din mand, din bror eller (hvis du er modig) din chef. Rikke Viemose har skrevet en underholdende og kærligt provokerende håndbog til alle hvidaldrende (jeg elsker det ord) mænd, der måske synes, at det der woke og #metoo er gået for langt, men alligevel gerne vil blive klogere på, hvad problemet egentlig er.

Bogen er skrevet til de mænd, der ser sig selv som oplyste og åbne, men som stadig har svært ved at kapere den store fokus på køn og ligestilling i de seneste år. Mange mænd mener sandsynligvis, at de aldrig har gjort forskel på kvinder og mænd, og forstår ikke, hvorfor de nu alligevel beskyldes for at have blinde vinkler og ubevidst diskriminere kvinder og minoriteter. De mener, det er uretfærdigt, men vil gerne forstå og blive klogere.

Rikke Viemose kender disse mænd, hun er vokset op med dem, har arbejdet sammen med dem og været venner med dem. Hun har med et genialt greb skrevet bogen som en samtale mellem hende selv og en af fiktiv mand modelleret af alle disse mænd. Hun stiller i bogen spørgsmål og udfordrer den fiktive mand på hans meninger, bl.a. ved hjælp af statistik og fakta, i håbet om at gøre ham klogere på, hvordan kvinder og minoriteter oplever verden. Målet er at give manden værktøjerne til at kunne diskutere emner som fx feminisme, MeToo og sexisme på en mere konstruktiv måde.

Bogen er skrevet med et humoristisk glimt i øjet og med masser af argumenter underbygget af fakta om kvinders plads og muligheder i verden, og det fungerer super godt. Alle mænd (og mange kvinder) burde læse denne bog (selvom mænd næsten aldrig læser bøger skrevet af kvinder, tsk tsk), da den giver et virkelig godt grundlag for at diskutere MeToo, cancel-kultur, kønsbias, sex og samtykke m.v. på et sagligt grundlag med valide argumenter. Den får en stor anbefaling fra mig!

Bogen er i øvrigt skønt illustreret af Stinestregen.

Rikke Viemose, Håndbog for privilegieblinde mænd, Grif, 112 sider, november 2022

Der er lukket for kommentarer.