// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Miranda Cowley Heller: Papirslottet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Miranda Cowley Heller: Papirslottet

Skrevet af den 20. oktober 2022 – 06:57Ingen kommentarer

Elle er kommet på familiens landsted Papirslottet på Cape Cod hele sit liv. Som barn løb hun og legede i skovene og badede i søen med sin søster og som voksen tager hun dertil hver sommer med sin mand Peter og deres børn.

Ren idyl på overfladen, men Elle gemmer på en hemmelighed, som hun har båret på det meste af livet, siden hun var barn. Den eneste anden, der kender denne hemmelighed er hendes barndomsven Jonas, som også er i Cape Cod med sin familie.

Efter våd aften ender de to sammen, hvilket er en kæmpe forløsning for dem begge. De er hinandens store første kærlighed, men hemmeligheden skilte dem ad som børn og de fik begge nye og andre liv. Men er tiden kommet for dem nu?

Vi følger Elle henover 24 timer fra morgenen efter hun har været sammen med Jonas og et døgn frem i hendes dilemmaer omkring hvad næste skridt i livet skal være. Vi befindes os skiftevis nutiden og fortiden, der stille og roligt rulles ud, så vi lærer en masse om Elles fortid og selvfølgelig den hemmeligt, der har fuldt med hende hele livet.

Papirslottet er forfatterens debut, og man fornemmer tydeligt hendes baggrund som dramachef hos HBO, for man ser tydeligt en serie udspille sig, mens man læser.

Bogen er velskrevet, historien banal, men virkefuld og grebet med at skifte i tid og på den måde rulle karaktererne og deres historier ud er klassisk og effektfuld, men efter min mening kunne forfatteren med fordel have sparet nogle detaljer og dermed sider om fortiden væk. Det bliver noget langsommeligt til tider og i virkeligheden ville jeg flere gange hellere tilbage til nutiden for at finde ud af, hvad Elle beslutter sig for.

Er du til kærlighed, familiedrama, hemmeligheder og historie er Papirslottet lige noget for dig.

En klassiker inden for kærlighedsgenren: Hvem skal hun vælge? Sin loyale, solide ægtemand eller barndomsvennen, den store første kærlighed? Ak ja.

Miranda Cowley Heller: Papirslottet, Lindhardt & Ringhof, september 2022, oversat af Charlotte A. E. Glahn, 368 sider.

Der er lukket for kommentarer.