// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Sarah Winman: Den italienske arv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Sarah Winman: Den italienske arv

Skrevet af den 26. november 2022 – 05:41Ingen kommentarer

De der b√łger, hvor man helt automatisk s√¶tter farten ned, n√•r man n√¶rmer sig de sidste sider, fordi man som l√¶ser godt ved, at nu er historien desv√¶rre snart slut. S√•dan en bog er Den italienske arv.

Jeg havde h√łrt godt om bogen p√• forh√•nd, men synes at den var temmelig l√¶nge om at komme i omdrejninger. Men heldigvis blev jeg ved med at l√¶se, for det er en bog, der bliver h√¶ngende i bevidstheden l√¶nge efter.

Vi starter i Toscana i 1944. Bomberne falder over de italienske landsbyer og den unge soldat Ulysses Temper m√łder den midaldrende kunsthistoriker Evelyn Skinner. Hun er der for at redde vigtige malerier ud af ruinerne og deres m√łde f√•r konsekvenser for meget af det der sker i deres liv fremover.

Efter krigen er Ulysses tilbage i London i milj√łet omkring den lokale pub. Han h√•ber at sl√• sig ned og stifte familie, men hans liv tager noget af en drejning, da han pludselig arver et hus i Italien. Her ender han med at sl√• sig ned og stifter ogs√• en slags familie, men en familie af den slags man selv v√¶lger eller som livet v√¶lger for √©n, men som ikke n√łdvendigvis er blodsbesl√¶gtet.

I den her roman finder du den sk√łnneste underfundige stemning af k√¶rlighed og gl√¶de, venskab og sorg tilsat et drys italiensk charme. Den bliver aldrig sentimental eller pladderromantisk, men er bare en god, varm fort√¶lling.

Hele den historiske vinkel er fint flettet sammen med personerne og der skal noget til, hvis man ikke flere gange undervejs får en klump i halsen. Kunst, kærlighed og venskaber spiller en betydelig rolle.

Den italienske arv er skrevet af Sarah Winman, der er britisk forfatter og skuespiller. Hun har skrevet flere bestsellere og denne bog er hendes fjerde roman.

Sarah Winman, Den italienske arv, på dansk ved Christian Lundager, Hr. Ferdinand, 475 sider, 2022

Der er lukket for kommentarer.