// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katinka Agger: Du ved ingenting om døden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Katinka Agger: Du ved ingenting om døden

Skrevet af den 4. januar 2023 – 05:11Ingen kommentarer

Du ved ingenting om døden er Katinka Aggers debutroman.

De første ca. 80 sider af romanen finder sted i 1924 og handler om børnehjemsdrengen Jakob og om godsejerdatteren Madeline. Jakob bliver anbragt på godset Arnefeld for at underholde Madeline. Alle voksne på godset undgår pigen, da man mener, der hviler en forbandelse over hende. En forbandelse der gør, at folk omkring hende dør. Selv hendes forældre holder afstand og de to børn lever på godset uden reel voksenkontakt.

Der bliver godt nok lavet mad til dem, men de skal spise uden voksne. Der lægges rent tøj frem, men de vælger selv om de vil tage det på. Dagene går med at udforske det store gods, og de knytter sig til hinanden, men pludselig en dag tvinges Jakob bort fra godset og der går 20 år før de ses igen.

Denne første del af bogen er klart svagere end resten af bogen. Det er noget med barnets perspektiv, der ikke helt spiller. Og så var jeg under læsningen lidt usikker på, hvad jeg skulle forvente af bogen. Der står roman på forsiden. Handler den om venskab mellem svigtede børn? Handler den om konsekvenserne ved at være svigtet af de voksne?

Men så springer vi 20 år frem i tiden og møder de to igen. Jakob i København, hvor han deltager i flere lyssky aktiviteter blandt andet som en del af modstandsbevægelsen og Madeline i Berlin, hvor hun fester med tyskerne. Godt nok er Madelines mor oprindelig fra Tyskland, men hvorfor omgås de tyskerne i krigens sidste år? Vi følger nu de to, der på et tidspunkt kortvarigt ser hinanden i København. Jakob ønsker kontakten, Madeline afviser ham. Begge lever de livet farligt, og dét er spændende læsning. Nu er der gået thriller i den og i den genre fungerer det.

Det hele kulminerer på godset Arnefeld, hvor modstandsfolk og tyskere tørner sammen. Og hvor Jakob og Madelines veje naturligvis krydses igen.

Katinka Agger er uddannet journalist. Hun arbejder til daglig med kommunikation og Du ved ingenting om døden er hendes debutroman.

Katinka Agger, Du ved ingenting om døden, Grønningen1, August 2022, 400 sider.

Der er lukket for kommentarer.