// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nikki Erlick: Livstråden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Nikki Erlick: Livstråden

Skrevet af den 8. juni 2023 – 06:23Ingen kommentarer

Hvis du havde muligheden, ville du så gerne vide, hvor langt dit liv bliver? Og ville dét, at du kender længden på dit liv, ændre noget?

Hele verdens befolkning på 22 år eller derover vågner en morgen op til en mærkelig hændelse. Udenfor deres dør ligger en lille æske, der indeholder en tråd. Trådens længde viser, hvor lang tid de har tilbage at leve i.

Vi møder kæresteparret Nina og Maura, der har en henholdsvis lang og kort tråd. Hvad stiller de op med deres fremtidsdrømme? Vi møder Amie, der forelsker sig i Ben, men ikke ved, om hun skal give efter for kærligheden, fordi Ben har en kort tråd. Selv kender hun ikke længden på sin tråd, da hun har valgt ikke at åbne sin æske. De menneskelige skæbner er mange og reaktionerne lige så forskellige.

Men én ting er, hvordan mennesker imellem reagerer på hinanden og handler, noget andet er, hvordan myndighederne skal gribe den nye virkelighed an. Kan man for eksempel stille op til præsidentvalg eller et andet betroet embede, hvis man har en meget kort tråd? Og kan hospitaler afvise mennesker med en kort tråd, fordi det alligevel ikke nytter noget?

Kan man stole på en korttrådet, der ikke har noget at miste? Og bliver langtrådede for overmodige, fordi de ved, at de ikke dør før om mange år uanset hvad de gør?

Livstråden gav anledning til mange interessante snakke, mens jeg læste og det er interessant at høre, hvilke mennesker, der gerne vil vide det, hvem, der ikke vil og ikke mindst hvorfor.

Romanen lykkes med at italesætte vigtige emner som diskrimination, magt, venskaber og kærlighed spundet ind i en fortælling omkring ting, vi ikke forstår.

Jeg vil anbefale den til dig, der elsker en god, sentimental, amerikansk fortælling og som godt kan lide at få udfordret sin rationelle side med ting, du ikke forstår.

Ville du gerne vide det?

Nikki Erlick, Livstråden, forlaget Falco, 2022, oversat af Camilla Engkjær Laursen, 430 sider.

Der er lukket for kommentarer.