// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mariette Lindstein: Rekviem på Tågeøen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mariette Lindstein: Rekviem på Tågeøen

Skrevet af den 31. juli 2022 – 06:11Ingen kommentarer

’Rekviem på Tågeøen’ er fjerde bind i serien om den religiøse sekt Via Terra på Tågeøen. Forfatteren har indgående kendskab til livet i religiøse sekter, idet hun i over 20 år har været en del af Scientology, før det lykkedes hende at flygte fra sekten i 2004. Det er erfaringer herfra, som hun trækker på i de barske skildringer af et miljø med straffe, manipulerende ledere, og sektmedlemmer, der bindes til et liv, hvor man adlyder og ofrer sig i en højere sags tjeneste.

Sektens leder, Franz Oswald, har ofret en af sine sønner for at redde en ung kvinde, Julia, fra døden. Efter det voldsomme opgør, der førte til sønnens død, blev Oswald ramt af et slagtilfælde, men er nu på benene igen. Julia er datter af Sofia, som vi har fulgt i de foregående bind, og som Oswald har været besat af.

Julia er ved at skabe sig en karriere som journalist, og Oswald tilbyder, at hun som den eneste journalist kan skrive om hans nyeste eksperimenter på Tågeøen, et Rekviem, hvor mennesker med lig i lasten skal rehabiliteres. Der er tale om en nynazist, en kvindelig pelsforhandler og en rigmand mistænkt for voldtægt. De skal gennem en renselsesproces anført af den karismatiske Oswald.

Men hvad mon hans planer er med Julia? Noget tyder på, at hans besættelse af Sofia er overført til den unge kvinde, som lader sig lokke af det potentielle scoop og drager med ud til den mystiske og sagnomspundne Tågeø. Det bliver en rejse ind i selverkendelse og genoplevelse af traumatiserende opvækst. Familierelationer bliver foldet ud, og oven over lurer Oswald med sit spind af manipulation og bedrag. For ham bliver der dog også tale om en personlig udvikling, som måske kan hjælpe ham ud af de voldsomme personlighedsforstyrrelser, som præger hans liv om omgang med andre mennesker.

’Rekviem på Tågeøen’ er ikke så fokuseret på livet i en sekt, som de foregående bind. Her handler det mere om menneskelig udvikling, og hvad der begrænser og udvikler os. Desværre går der lidt for meget dameblad i handlingen med for store doser sentimentalitet og sødsuppe. Og historien kan ikke bære 446 sider – bogen er for lang og for ufokuseret.

Mariette Lindstein: Rekviem på Tågeøen. Gyldendal. Oversat af Signe Lyng. Juli 2022.

Der er lukket for kommentarer.