// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Eva Glyn: Olivenlunden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Eva Glyn: Olivenlunden

Skrevet af den 19. august 2022 – 06:40Ingen kommentarer

P√• den smukke kroatiske √ł Korcula er den unge Damir ved at renovere en gammel g√•rd han har arvet efter sin tante. Han er delvist vokset op p√• g√•rden, da han mistede sine for√¶ldre i krigen og tanten tog sig af den dengang lille dreng.

Nu er tanten v√¶k og Damir f√łler sig meget alene i verden, selvom han har gode mennesker i sit liv.

I London sidder Antonia og f√łler sig ogs√• temmelig alene. Hun har sagt sit job op, da hendes chef ogs√• var hendes k√¶reste og tilf√¶ldigvis gift med en anden kvinde. Hendes datter er ved at v√¶re voksen, s√• da Antonia ser en annonce om et job p√• den kroatiske √ł Korcula, tager hun chancen.

Hun ankommer til Damirs gamle g√•rd, der snart er f√¶rdigrestaureret og klar til ferieboliger. Hun skal v√¶re v√¶rt, hj√¶lpe med madlavning og klarg√łring til g√¶sterne. Hun er s√• klar til at starte p√• en frisk, men det er ikke helt nemt at komme ind p√• livet af den unge ejer.

Damir pr√¶ges af mareridt og traumer om sin barndom, der er pr√¶get af krig, r√¶dsel, svigt og stor sorg. Han fors√łger at lukke ned for tankerne og f√łler sig svag, n√•r han overmandes af minderne. Antonia vil gerne hj√¶lpe ham, men det kr√¶ver sit at rumme en fortid pr√¶get af krig.

Det er en meget interessant vinkel at bruge Kroatien som sted for fort√¶llingen og det er vigtigt ikke at glemme alt det der foregik for √•r tilbage. Bogen er god og med en fin fort√¶lling, men p√• en eller anden m√•de lidt for lang. Der er for mange gentagelser i Damirs fort√¶lling og det k√łrer lidt i b√•ndsl√łjfe f√łr forl√łsningen og udviklingen kommer.

Eva Glyn lader sig inspirere af smukke steder og de historier de gemmer. Hun har rejst meget, men bor til daglig i Cornwall og Olivenlunden er hendes f√łrste roman, der er oversat til dansk.

Eva Glyn, Olivenlunden, Forlaget Zara, på dansk ved Astrid Lindeloff, 380 sider, 2022

Der er lukket for kommentarer.