// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Eva Glyn: Olivenlunden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Eva Glyn: Olivenlunden

Skrevet af den 19. august 2022 – 06:40Ingen kommentarer

På den smukke kroatiske ø Korcula er den unge Damir ved at renovere en gammel gård han har arvet efter sin tante. Han er delvist vokset op på gården, da han mistede sine forældre i krigen og tanten tog sig af den dengang lille dreng.

Nu er tanten væk og Damir føler sig meget alene i verden, selvom han har gode mennesker i sit liv.

I London sidder Antonia og føler sig også temmelig alene. Hun har sagt sit job op, da hendes chef også var hendes kæreste og tilfældigvis gift med en anden kvinde. Hendes datter er ved at være voksen, så da Antonia ser en annonce om et job på den kroatiske ø Korcula, tager hun chancen.

Hun ankommer til Damirs gamle gård, der snart er færdigrestaureret og klar til ferieboliger. Hun skal være vært, hjælpe med madlavning og klargøring til gæsterne. Hun er så klar til at starte på en frisk, men det er ikke helt nemt at komme ind på livet af den unge ejer.

Damir præges af mareridt og traumer om sin barndom, der er præget af krig, rædsel, svigt og stor sorg. Han forsøger at lukke ned for tankerne og føler sig svag, når han overmandes af minderne. Antonia vil gerne hjælpe ham, men det kræver sit at rumme en fortid præget af krig.

Det er en meget interessant vinkel at bruge Kroatien som sted for fortællingen og det er vigtigt ikke at glemme alt det der foregik for år tilbage. Bogen er god og med en fin fortælling, men på en eller anden måde lidt for lang. Der er for mange gentagelser i Damirs fortælling og det kører lidt i båndsløjfe før forløsningen og udviklingen kommer.

Eva Glyn lader sig inspirere af smukke steder og de historier de gemmer. Hun har rejst meget, men bor til daglig i Cornwall og Olivenlunden er hendes første roman, der er oversat til dansk.

Eva Glyn, Olivenlunden, Forlaget Zara, på dansk ved Astrid Lindeloff, 380 sider, 2022

Der er lukket for kommentarer.