// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kim Fupz Aakeson: Hans Christian Andersen – et liv med modgang, medgang og en masse eventyr
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Kim Fupz Aakeson: Hans Christian Andersen – et liv med modgang, medgang og en masse eventyr

Skrevet af den 16. september 2022 – 06:14Ingen kommentarer

Alle børn kender H.C. Andersens eventyr, men hvor meget ved de om hans liv?

I Kim Fupz Aakesons nye bog ”Hans Christian Andersen – et liv med modgang, medgang og en masse eventyr” bliver vi klogere på, hvad han var for et menneske.

Han havde så mange gode historier at fortælle og nu hører vi altså også historien om hans eget liv. Om hvordan han kom fra ret simple kår i arbejderkvarteret i Odense og hvordan drømmen om at blive skuespiller førte ham til København og senere ud i verden. Vi kender ham som eventyrfortæller, men han var faktisk også et helt særligt barn og på trods af en masse modgang endte han med at leve et noget specielt liv. Han var drevet af en masse drømme, men mødte også mange forhindringer på sin vej.

Kim Fupz Aakeson dykker ned i forfatterens liv og hvad der drev ham og begejstres over dette sammensatte menneske, der både var skrøbelig og ukuelig. Undervejs i bogen får vi en masse fine “Forresten”-kommentarer med små faktaoplysninger. For eksempel rejste H.C. Andersen altid med et langt reb, så han kunne fire sig ned, hvis der skulle opstå ildebrand.

Kim Fupz Aakeson står også bag det danske manuskript til H.C. Andersens livsfortælling på det nybyggede museum H.C. Andersens hus i Odense. Og nu altså også denne fine bog om det han selv beskriver som ”et vildt menneske”. Vi får historien om et på mange måder usædvanligt liv, hvis historier lever videre for evigt.

Stor ros til illustrator Signe Kjær, der med sin fine og poetiske streg bliver medfortæller på historien.

Kim Fupz Aakeson er en af hvor tids største børnebogsforfattere. Han har også skrevet filmmanuskripter og voksenbøger.

Kim Fupz Aakeson, Hans Christian Andersen – et liv med modgang, medgang og en masse eventyr, 80 sider, 2022, Carlsen, illustreret af Signe Kjær

Der er lukket for kommentarer.