// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Kim Fupz Aakeson: Hans Christian Andersen – et liv med modgang, medgang og en masse eventyr
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » B√łrnebog

Kim Fupz Aakeson: Hans Christian Andersen – et liv med modgang, medgang og en masse eventyr

Skrevet af den 16. september 2022 – 06:14Ingen kommentarer

Alle b√łrn kender H.C. Andersens eventyr, men hvor meget ved de om hans liv?

I Kim Fupz Aakesons nye bog ‚ÄĚHans Christian Andersen ‚Äď et liv med modgang, medgang og en masse eventyr‚ÄĚ bliver vi klogere p√•, hvad han var for et menneske.

Han havde s√• mange gode historier at fort√¶lle og nu h√łrer vi alts√• ogs√• historien om hans eget liv. Om hvordan han kom fra ret simple k√•r i arbejderkvarteret i Odense og hvordan dr√łmmen om at blive skuespiller f√łrte ham til K√łbenhavn og senere ud i verden. Vi kender ham som eventyrfort√¶ller, men han var faktisk ogs√• et helt s√¶rligt barn og p√• trods af en masse modgang endte han med at leve et noget specielt liv. Han var drevet af en masse dr√łmme, men m√łdte ogs√• mange forhindringer p√• sin vej.

Kim Fupz Aakeson dykker ned i forfatterens liv og hvad der drev ham og begejstres over dette sammensatte menneske, der b√•de var skr√łbelig og ukuelig. Undervejs i bogen f√•r vi en masse fine “Forresten”-kommentarer med sm√• faktaoplysninger. For eksempel rejste H.C. Andersen altid med et langt reb, s√• han kunne fire sig ned, hvis der skulle opst√• ildebrand.

Kim Fupz Aakeson st√•r ogs√• bag det danske manuskript til H.C. Andersens livsfort√¶lling p√• det nybyggede museum H.C. Andersens hus i Odense. Og nu alts√• ogs√• denne fine bog om det han selv beskriver som ‚ÄĚet vildt menneske‚ÄĚ. Vi f√•r historien om et p√• mange m√•der us√¶dvanligt liv, hvis historier lever videre for evigt.

Stor ros til illustrator Signe Kjær, der med sin fine og poetiske streg bliver medfortæller på historien.

Kim Fupz Aakeson er en af hvor tids st√łrste b√łrnebogsforfattere. Han har ogs√• skrevet filmmanuskripter og voksenb√łger.

Kim Fupz Aakeson, Hans Christian Andersen ‚Äď et liv med modgang, medgang og en masse eventyr, 80 sider, 2022, Carlsen, illustreret af Signe Kj√¶r

Der er lukket for kommentarer.