// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Nils Mejlvang: Le Tour
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Coffee Table-bog, Sport

Nils Mejlvang: Le Tour

Skrevet af den 30. juni 2022 – 12:56Ingen kommentarer

Dagen f√łr dagen hvor Tour de France starter i Danmark er fotograf Nils Mejlvangs nye “coffee table” fotobog “Le Tour – 20 √•rs Tour de France fortalt i billeder” den perfekte opvarmning.

Siden sin f√łrste tour i 1996 har Nils Mejlvang taget billeder af verdens st√łrste cykell√łb ikke mindre end 20 gange for BT, Berlingske og Scanpix. Nogle af de allerbedste billeder har han samlet i denne super l√¶kre bog, der v√¶kker gode minder for en garvet cykelsportsfan og Tour de France-seer.

Vi kommer b√•de tilbage til Bjarne Riis’ store bedrifter i 1996 – f√łr cykelsporten mistede sin uskyld – og nutiden med s√¶rligt fokus selvf√łlgelig p√• Jonas Vingegaards store bedrifter i 2021, som sikrede ham en samlet andenplads.

De danske ryttere fylder mest, men vi kommer ogs√• forbi nogle af de sidste 26 √•rs allerst√łrste som Schleck-br√łdrene, Contador og Lance Armstrong. Og navne, der v√¶kker minder. Som Erik Breukink, Richard Virenque og Laurent Brochard.

Med billeder alene havde dette v√¶ret en fornem bog og et “must have” for enhver med interesse for cykelsport. Men sm√• tekster og kommentarer fra centrale ryttere til billederne af dem selv, samt henholdsvis en prolog og en epilog af J√łrgen Leth og Bjarne Riis, l√łfter bogen op p√• den helt store klinge – for nu at bruge et cykeludtryk.

Teksterne fylder ikke for meget og handler om et specifikt billede. En rytter forklarer hvad han f√łlte, gik igennem eller lige var g√•et igennem p√• det tidspunkt, hvor billedet blev taget. Et sublimt tilbeh√łr, der g√łr oplevelsen endnu mere l√¶kker.

S√• der ikke andet at g√łre end at skynde sig ned og k√łbe bogen. Inden tour-starten eller p√• mandag p√• den hviledag, der er sat af til at rytterne kan komme fra Danmark til Frankrig og forts√¶tte l√łbet der.

Nils Mejlvang: Le Tour Р20 års Tour de France fortalt i billeder. Gyldendal, 2022. 216 sider.

Der er lukket for kommentarer.