// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hanne Richardt Beck: Otto og Louise
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Hanne Richardt Beck: Otto og Louise

Skrevet af den 10. oktober 2022 – 05:46Ingen kommentarer

Mulighedernes land. I starten af 1900-tallet rejste mange danskere til Amerika for at prøve lykken i mulighedernes land. Den amerikanske drøm var til at tage og føle på. Men det kan være svært at gøre drømme til virkelighed.

Otto er en ung skrædder fra Ebeltoft, der rejser afsted og håber på et bedre liv. Det går ikke så ligetil, men han møder dog den kønne Louise og de to bliver gift. Hun er andengenerationsamerikaner med danske rødder og så er hun noget så usædvanligt som uddannet kiropraktor og fraskilt. De to slår sig ned i San Francisco og forsøger at skabe sig en tilværelse sammen der. Byen er i stor udvikling, men der står også udspekulerede typer parat til at udnytte de unge immigranter og det kræver sit at jonglere i en urolig tid.

Første verdenskrig præger Europa og gør tilværelsen usikker. Otto har lyst til at klippe alle bånd til hjemlandet, men fortiden lader sig ikke sådan ryste af. Louise kæmper med sig selv og vil bare gerne være lykkelig og tilfreds, men der skal kæmpes mange kampe for at føle sig hjemme.

Otto og Louise knokler og tilpasser sig de situationer de havner i, men det bliver alligevel aldrig helt med det fællesskab og sammenhørighed som de begge savner. De har hver især hemmeligheder, der kiler sig ind imellem dem.

Bogen foregår i en meget spændende tid og hele beskrivelsen af immigranternes kamp er virkelig velskrevet. Otto og Louise er lidt svære at komme ind på livet af. De bakser hver især med deres forskellige udfordringer og i perioder går det hele op i en højere enhed, men jeg føler ikke jeg helt kommer til at kende deres tanker og motiver. Man hepper på at de finder lykken, men efterlades alligevel med en tvivl om det nogensinde vil ske.

Hanne Richardt Beck har skrevet flere forskellige romaner og blev i 2019 nomineret til DR Romanprisen med ”Forenden af perronen”.

Hanne Richardt Beck, Otto og Louise, Forlaget Spring, 317 sider, 2022

Der er lukket for kommentarer.