// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karen Vad Bruun: Karen begynder endelig i skole
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Karen Vad Bruun: Karen begynder endelig i skole

Skrevet af den 21. juni 2022 – 05:27Ingen kommentarer

Det er en meget stor ting at starte i skole. Måske også større end vi voksne går og tror. Der er mange nye ting at forholde sig til og denne bog om Karen, der nu endelig starter i skole, er rigtig god læsning for både de små skolestartere og deres forældre.

For ikke nok med at man skal forholde sig til en masse nye venner og til alt det, man skal lære. Man skal også lære at finde rundt et helt nyt sted og finde ud af, om lærerne taler sandt, når de siger, at de har øjne i nakken. Og det er ikke så lidt for små mennesker.

Karen begynder endelig i skole er tredje bind i serien om Karen. Før denne kommer Karen begynder ikke i skole, der handler om at sige farvel til vennerne i børnehaven og blive én af de ældste i børnehaven og Karen begynder næsten i skole, der handler om at starte i SFO, inden den ”rigtige” skole starter.

Vi har læst alle tre med vores datter, der starter i skole til august, men vores dreng på otte år har også lyttet interesseret med.

Børnebøger om disse store emner i små menneskers liv er fantastiske, og jeg er som forælder vild med, at der er kommet disse opdaterede versioner på bogmarkedet, der gør, at børnene for alvor kan spejle sig i dem, fordi de har forskellige samtidsmarkører med og ikke mindst afspejler den måde, som skolen rent faktisk fungerer på.

Faktisk synes jeg også, at den giver forældre og voksne et fint lille blik ind i, at når børn – set med vores øjne – gør noget, de ikke skal, så er der ganske ofte en fin grund til, at det blev sådan.

Fx da Karen vil hjælpe sin veninde med at få repareret et tøjdyr og går op til håndarbejdslæreren og derfor kommer til at gå et sted hen, hvor hun ikke må være, hvilket læreren bliver sur over.

Karen begynder endelig i skole kan ikke købes i boghandlerne endnu, men kan lånes på biblioteket.

Børn og voksne herhjemme giver den vores varmeste anbefalinger.

Karen Vad Bruun, Karen begynder endelig i skole, Alvilda, februar 2022, 111 sider.  

Der er lukket for kommentarer.