// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nanna Goul: Heksens alfabet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Nanna Goul: Heksens alfabet

Skrevet af den 27. maj 2022 – 05:06Ingen kommentarer

Gæsteanmeldelse af Mette Wagner

”En hekseproces? Kan vi kalde det noget andet? Selvfølgelig kan vi det. Men en heks er en heks.”

I Heksens Alfabet møder vi Kamma. Kamma er gravid med sin kæreste Mikkel, mor til Sigrid og englemor til endnu en datter. Kamma arbejder som bibliotekar, og vi møder også hendes kollegaer, chef og lånere på biblioteket. Særligt låneren, Birgitte, skal vise sig at få indflydelse på Kamma.

Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente af bogen, titlen ledte mig på sporet af noget fantasy/magi, som jeg normalt aldrig læser, men bogen viste sig at være mere inden for den realistiske genre. Bogen bevæger sig mellem hverdagens trummerum med arbejde, kollegaer og familieliv og den for Kamma (og mig) nye verden med heksens ritualer med mørkeøvelser, alruner og hybentræer og nogle meget insisterende krager.

Jeg kan godt lide, at bogen har en form for livscyklus, død/fødsel, en graviditet og de fire årstider. Den minder mig om, at vi ikke er herre over alting her i livet, naturen går sin gang. Men den minder også om, at naturen ikke er menneskets fjende, vi skal leve sammen med naturen og have respekt for den.

Jeg kunne rigtig godt lide bipersonerne. Særligt Gry og Per kunne jeg godt tænke mig at have lært nærmere at kende, men da bogen er relativt kort (165 sider), har der nok ikke været plads til at udfolde deres historier ret meget. Men måske må jeg bare affinde mig med bogens cyklus?

Læs bogen hvis du godt kan lide bøger om almindeligt dagligdagsliv, og hvis du godt kan lide bøger med et anderledes take på forholdet mellem mennesker og naturen. Bogen er letlæst men på ingen måde banal, og sproget flyder.

Nanna Goul, Heksens alfabet, April 2022, 168 sider, Gads forlag.

Der er lukket for kommentarer.