// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benni Bødker & Rune Ryberg: Homunculus
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Tegneserie

Benni Bødker & Rune Ryberg: Homunculus

Skrevet af den 12. maj 2022 – 05:32Ingen kommentarer

Børne- og ungdomsbogsforfatteren Benni Bødker og tegner og animator Rune Ryberg har slået pjalterne sammen og skabt em tegneserie om spiritisme og sære okkulte begivenheder. Handlingen er henlagt til slutningen af 18.-tallet, hvor spiritismen havde vind i sejlene, blandt andt i Frankring og England.

I begivenhedernes centrum er Dr. Harryhausen og hans homunculus, det lille kunstigt skabte menneske, som assisterer Harryhausen i hans kamp mod charlataner, der påstår at spiritisme er den eneste eksakte videnskab, og falske medier som bilder omverdenen ind, at de kan komme i kontakt med døde mennesker og overnaturlige væsner.

Men Harryhausen har nu ikke helt held med sin mission, for det virker faktisk som, at det okkulte er ret håndgribeligt. Der er mørke kræfter, som griber ind i menneskenes verden, og virkeligheden synes på vej til at gå i opløsning. Centralt står begæret efter at finde den udødelige menneskesjæls vandringer, men mangearmede monstre har det med at gribe forstyrrende ind.

Det lyder kulørt, og er det også. Ikke mindst i illustrationerne, hvor karakterer og omgivelser er holdt i skrappe blå, røde, gule grønne kulører. Stilen er naivistisk og vil sikkert appellere til såvel unge og voksne tegneserieelskere.

Bødker og Ryberg: Homunculus, bind 1. Slangeilden. Fahrenheit, 84 sider. November 2021

Der er lukket for kommentarer.