// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser pĂĄ nettet » Jordi Lafebre: En dag – altid
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Tegneserie

Jordi Lafebre: En dag – altid

Skrevet af den 17. juli 2022 – 06:27Ingen kommentarer

”Livet forstås baglæns men må leves forlæns”. Sådan lyder det gode gamle Kierkegaard-citat, og essensen er, at man ikke kan planlægge altid på forhånd. Man må leve livet, mens det sker, gribe det i nuet, så at sige. I ”En dag – altid” ser vi levereglen udspillet på en finurlig vis.

To ældre mennesker er hovedpersoner i en platonisk, men lidenskabelig kærlighedsaffære. Handlingen udspilles omvendt kronologisk, sĂĄ vi arbejder os gennem læsningen tilbage i deres liv, finder ud af, hvordan de mødtes, hvordan kærligheden har udspillet sig mellem dem og hvordan deres liv har udspillet sig. SĂĄ deres liv udspilles baglæns og det er forlæns, vi forstĂĄr det – efterhĂĄnden som handlingen udspilles.

Ydermere knokler den ene af personerne med en doktordisputats, der skal bevise, at tiden kan skrues tilbage. Hvilket vi ud fra kronologien at forstå, må siges at lykkes. Den visuelle stil er præget af en markant brug af kraftige farver med pastelagtige toner, og så personerne holdt i en let og lidt naivistisk stil. Det er en meget charmerende og glad stil. Lafebre leger med frames, idet der på de fleste sider er otte billedrammer med hver sin handling, men denne symmetri brydes på steder, så der på enkelte sider er én tegning på en hel side, mens der på andre er tre rektangler med hver sin handlingsstreng. Det giver en god dynamik, og er ikke overgjort for effektens skyld.

Jordi Lafebre: ”En dag – altid”. Fahrenheit, 154 sider. Oversat af Lisa Kristensen Villeneuve. Oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.