// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benjamin Koppel: Annas sang
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Benjamin Koppel: Annas sang

Skrevet af den 18. juni 2022 – 06:11Ingen kommentarer

Åh – bare åh… Følelsen når man sidder tilbage efter at have vendt sidste side i Benjamin Koppels roman Annas sang.

Så fin en historie skal man lede længe efter og den findes altså lige her i en roman, der griber dig lige om hjertet.

Bogen tager dig med tilbage til København i 1930’erne, hvor Hannah vokser op i Fiolstræde i en jødisk familie, som femte barn efter fire sønner. Familien er larmende, varm og har altid plads til en ekstra gæst. Familien Koppelman holder sammen og de jødiske traditioner som er taget med sig fra Blaszki i Polen, hvor en del af slægten stadig bor.

Men børnene i familien Koppelman har også taget en mere dansk måde at leve på til sig. De bryder lidt med de gamle traditioner og det ses især, når ægteskabsmægleren Mendel Fusheyer tropper op med gode bud på passende, kommende ægtefæller til de unge mænd i familien.

Én efter én modsiger brødrene sig, især moderens forsøg på at få underskrevet en bindende ægteskabskontrakt med en passende jødisk familie, og til sidst er der kun den unge Hannah i søskendeflokken, der kan rede familiens ære og sikre den jødiske slægts overlevelse.

Vi følger Hannah i ungdomsårene, hendes venskaber, første forelskelse, kærligheden til musik og drømmene om en karriere som berejst koncertpianist med en forstående, belæst og venlig mand ved hendes side.

Det kommer ikke til at gå sådan. En verdenskrig sætter en stopper for drømmene og det handler om ren overlevelse.

Efter krigen er intet som det var. Og det spændende, arrangerede ægteskab der venter på Hannah i Paris, er heller ikke som forventet. Krigen har taget en bid af de overlevendes hjerte og sjæl.

Historien er skrevet af Benjamin Koppel, der får kontakt til en tante i Paris og på den måde får kendskab til Hannahs historie. Fortællingen bliver til en skøn, farverig og dramatisk slægtsroman, bygget op om rammefortællingen om Hannah og tilsat brudstykker af historier og fri fantasi.

Bogen er også en kommentar til undertrykkelsen af kvinder, der stadig mange steder i dag ikke lever et liv med frie valg.

Benjamin Koppel, Annas sang, Gyldendal, 510 sider, 2022

Der er lukket for kommentarer.