// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Joan og Daniel Øhrstrøm: Den lille bibel
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Joan og Daniel Øhrstrøm: Den lille bibel

Skrevet af den 8. maj 2022 – 05:16Ingen kommentarer

Med Den lille bibel har vi fået endnu en genfortælling af de bibelske fortællinger. Sidste år udkom Kim Fupz Aakeson med Barnets bibel, og Peter Madsen tegnede og skrev sin udgave af Urhistorien, det vidner om, at de bibelske historier stadig er aktuelle.

Den lille bibel er en lille bibel, den er ordknap, den er ikke fysisk stor, den henvender sig til de mindste samfundsborgere, og dertil spilles der på bibelcitatet fra Johannesevangeliet kap.3,16-21, som man kalder den lille bibel, – da det citat rummer hele bibelens essens.

I Den lille bibel har forfatterne udvalgt 40 bibelske fortællinger, som de i et let og forståeligt sprog har gendigtet. Det er ret vellykket, da de ellers meget tunge og indholdsmættede tekster kan være svære at genfortælle meget kort og præcist. Det har så også bevirket, at der er lagt en tolkning ned over dem, og den præmis skal man acceptere.

Bogens størrelse, det lækre papir, og de flotte illustrationer gør, at det er en bog, som lægger op til samtale. Man kan læse, se billeder, og sætte sig selv i spil. Forfatterne har puttet en lille mus ind i historierne og billederne, og den kan man på bedste ’find Holger stil’ finde i fortællingerne. Dertil stilles der også spørgsmål til børnene; for eksempel, har du prøvet at gemme dig? Har du været vred? Hvordan ser man ud, når man er overrasket? Det virker ret godt, og igen lægger det op til dialog.

Det er dog ærgerligt, at man ikke har taget fortællingen om Jesu dåb med. Dåben er det ene af kirkens to sakramenter, så den kunne godt have fået plads. Ved at have taget Jesu dåb med havde man fået et anknytningspunkt til de barnedåb, som de små børn selv kommer til at opleve ofte som søskende eller gæster. Påsken tildeles heller ikke så meget plads, og det savner jeg lidt.

Alt i alt en fin lille bibel, som, jeg håber, vil komme ud i de små hjem, for den giver rig mulighed for fine snakke på sengekanten. Og selvom man kun er et barn på 2-5 år, som er bogens målgruppe, så har børnene hovederne fulde af spørgsmål omkring det liv, vi lever, og med Den lille bibel som omdrejningspunkt er der i hvert fald god mulighed for spændende og nærværende samtaler med sit barn.

Joan og Daniel Øhrstrøm: Den lille bibel. Bibelselskabet. 2022. 264 sider.

Der er lukket for kommentarer.