// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hjorth Rosenfeldt: Som man sår
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Hjorth Rosenfeldt: Som man sår

Skrevet af den 26. februar 2022 – 06:05Ingen kommentarer

Som man sår er syvende og næstsidste bind i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman og teamet fra Rejseholdet. Har du læst de andre bind i serien, er bogen et gensyn med gamle venner. Har du ikke læst de andre bind og er du krimifan, vil jeg anbefale dig at starte fra bind 1, så har du mange timers underholdning foran dig.

Vanja Lithner har overtaget Rejseholdet efter Torkel er gået på pension og det er hende, der står i spidsen for at få stoppet den snigskytte, der foreløbig har dræbt tre personer på få dage i Karlshamn. Som læser går der ikke så længe, før vi også følger snigskytten og det får naturligvis læseren til at ville sladre.

Vi forstår, at snigskytten har et personligt projekt kørende og at der er tale om payback time. Kan lysten til hævn virkelig være så svær at styre, at man lykkes med at dræbe flere mennesker? Er det troværdigt? Ikke rigtigt. Gør det noget i en krimi? Næh nok ikke. Under alle omstændigheder er det et stort puslespil af fin underholdning at følge Rejseholdet i opklaringsarbejdet. Og det leder mig til det næste: Hvor er det egentligt absurd at kæde mord og underholdning sammen, men det er jo gamet med den genre.

I den sidste del af bogen rettes fokus på Sebastian Bergman (ham savnede jeg i første del af bogen), hans tab af ægtefælle og datter i tsunamien i 2004 og på Billy fra Rejseholdet. Billy skal være far, My er gravid, men kan han styre sine mørke drifter? Vi ved Billy tidligere har nydt at slå en kat ihjel, hvad kan han ellers finde på af grusomheder?

Bogens første mange sider er lidt som opvarmning til bogens sidste del, der bliver en hæsblæsende spurt mod mål og opklaring. Så hæng på, selvom bogen er lidt langtrukken som start, det er værd at vente på!

Og så er der slutningen: OMG bogen slutter med en cliffhanger uden lige. Lad der ikke gå tre år igen, inden vi får det sidste afsluttende bind i serien!

Hjorth Rosenfeldt er to forfattere, der sammen har skabt serien om Sebastian Bergman. Hjorth er en af Sveriges mest kendte manuskriptforfattere og filmproducenter. Han står blandt andet bag flere filmatiseringer af Henning Mankells Wallander-romaner og senest Netflix-serien Snabba Cash. Rosenfeldt er manuskriptforfatter til Broen og Netflix-serien Marcella.

Her er link til anmeldelse af de andre bøger i Sebastian Bergman-serien. De første bind er filmatiseret med Rolf Lassgård i rollen som Sebastian Bergman.

Hjorth Rosenfeldt, Som man sår, Politikens forlag / Hr. Ferdinand, Februar 2022, 384 sider. Oversat af Lilian Kingo.

Der er lukket for kommentarer.