// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christian Kracht: Eurotrash
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Christian Kracht: Eurotrash

Skrevet af den 18. marts 2022 – 05:51Ingen kommentarer

Mor og søn på road trip gennem Schweiz med masser af schweizerfranc, nervemedicin, vodka og lig i lasten. Familiens historie er mildest talt belastet. Stjernerig, men med engagement i nazismen, hvor bedstefaren var aktiv i det berygtede SS. Der er masser af tabuer at dykke ned i, men moderen har det med at gemme sig i sin demens, og så lader hun som om, at hun er død, hvis tingene kommer lidt for tæt på.

Det lyder tungt og traumatisk, men er det faktisk ikke. Kracht skriver stort overskud, fortællingen er krydret med satiriske udleveringer af det scweiziske borgerskab, og så holder hovedpersonen faktisk af sin mor, hvilket giver bogen et ganske forsonende præg. Hun skal ud og have en ordentlig en på opleveren, mens hun stadig er i live.

Moder og søn nærmer sig faktisk hinanden på deres groteske rejse, hvor de kæmper med at få brugt nogle af familien mange franc – 1000-franc sedler uddeles eksempelvis i drikkepenge. Krachts mor afslører, at hun blev misbrugt som barn, og Kracht selv fortæller hende om forfærdelige oplevelser på den kostskole, hvor han gik. Og når en stomipose skal udskiftes i en skilift, så giver sønnikke da sin mor en hånd.

Kracht leger med sin læser, og man bliver nysgerrig på, hvor meget af historien, der er sand. Kracht er selv ud af en stjernerig scweizisk familie, og hovedpersonen hedder Christian Kracht og er forfatter. Så der er lagt et lag af selvbiografi ind i romanen, som pirrer, men det forstyrrer ikke. Krachts hovedperson søger afklaring af sin og familiens fortid, så han kan lægge den bag sig. Om det lykkes, skal ikke afsløres her. Læs bogen, det er en forrygende familiesaga.

Christian Kracht: Eurotrash. Gads Forlag. 184 sider, oversat af Madame Nielsen. Februar 2022

Der er lukket for kommentarer.