// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sebastian Fitzek: Plads 7A
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Thriller

Sebastian Fitzek: Plads 7A

Skrevet af den 4. december 2021 – 05:36Ingen kommentarer

Sebastian Fitzek leverer stilsikre thrillers, der gang på gang lander på bestsellerlisterne i Tyskland.

Vi har tidligere anmeldt fire af hans bøger, og den seneste lader ikke noget tilbage i forhold til suspense, lidt gys og nogle gode overraskelser undervejs. Han har tidligere taget afsæt i alle forældres store skræk – det forsvundne barn. Der har været krydstogtturisme og forbrydelser på de kæmpestore flydende hoteller, og nu handler det så om flyskræk. Tænk sig at være pinedød nødt til at sætte sig i sædet i et af disse store metalrør, som fragter dig op i mange kilometers højde i forfærdelig fart. Og så finde ud af, at noget virkelig er ravruskende galt.

Det er situationen for hovedpersonen Mats Kruger, der lider frygteligt af flyskræk. Det er dog lykkes ham at emigrere til Argentina efter sin kones død. Datteren ville ikke vide af ham, men pludselig kontakter hun ham, og beder ham komme hjem hurtigst muligt og hjælpe hende. Hun skal føde og er mutters alene. Så Mats prøver at tøjle sin skræk og stiger ombord på flyet fra Buenos Aires til Berlin. Og så tager begivenhederne fart.

Mats bliver hvirvlet ind i et dødeligt spil, hvor nogle har bortført hans datter og vil tvinge ham til at deltage i en mission, hvis mål er, at flyet skal styrte og slynge alle passagerer og besætningsmedlemmer i den sikre død. Det er enten det, eller en lang og pinefuld død for datteren i torturbødlers hænder. Noget af et dilemma.

Mats er dog ikke sådan at slå ud. Han kaster sig ind i kampen, lader som om han spiller med og får gradvist samlet informationer sammen, som måske kan redde flyet og hans datter. Men intet er givet, han er oppe mod stærke kræfter, og som læser bliver man overrasket flere gange over de sving, der er i fortællingen. Det er godt skruet sammen, og Fitzek leverer igen en roman, som kan være svær at lægge fra sig.

Sebastian Fitzek; Plads 7A. Gutkind, 383 sider. Oversat af Jacob Jonia, november 2021

Der er lukket for kommentarer.