// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Romy Hausmann: Kære barn
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Romy Hausmann: Kære barn

Skrevet af den 21. november 2021 – 05:41Ingen kommentarer

Vi tager igen en tysk roman op, inspireret af mødet med forfatteren på Krimimessen i Horsens i oktober. Hausmann debuterede med romanen i 2019 og bragede ind på de tyske bestsellerlister. På dansk udkom ’Kære barn’ i marts 2021, og det skal forlaget SuperLux have tak for. ’Kære barn’ er nemlig en dyster og medrivende fortælling om mørke sider af det menneskelige sind, om at være holdt i fangenskab og om de stærke bånd, der altid vil være mellem familiemedlemmer.

Ved romanens start bliver en kvinde og hendes datter indlagt på et hospital i Sydtyskland efter en bilulykke. Det hele virker mystisk, for kvinden er tilsyneladende undsluppet et fangenskab i en hytte i et skovområde tæt på Tjekkiet. Synsvinklerne skifter mellem de involverede, og der er gjort brug af indre dialog, især for datterens vedkommende, så ved hvad hun tænker og vælger at sige-ikke at sige til de politibetjente, der afhører hende på hospitalet.

Der har boet to børn i hytten, og de er sammen med deres mor holdt langt væk fra offentligheden. Der er tråde tilbage i fortiden til forsvundne kvinder, og man følger forældrene til en af dem og deres desperate kamp for at finde ud af, hvad der er sket. Kvinden på hospitalet minder dem om deres datter, der har været væk i 14 år, men kan det virkelig være hende.

Vi inviteres som læsere med ind i et mareridt med mange lag. Svarene kommer gradvist i vekslende flashbacks mellem fortid og nutid, og forbrydelserne har et omfang, man har svært ved at forestille sig. Fortælleren leger effektivt med synsvinklerne mellem tre af personerne, og undervejs er man ikke sikker på, hvor meget der er fantasier fra et sind, der er forstyrret efter de mange år i fangenskab. ’Kære barn’ er en flot og fængslende debut.

Romy Hausmann: Kære barn. Lux, 335 sider. Oversat af Jacob Jonia, marts 2021

Der er lukket for kommentarer.