// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser pĂĄ nettet » James Delargy: Offer 55
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

James Delargy: Offer 55

Skrevet af den 7. september 2021 – 06:30Ingen kommentarer

Her har vi en australsk krimi, der byder på et godt plot og spænding fra de første sider. En forslået, blødende og stærkt chokeret mand ved navn Gabriel vakler ind på den lokale politistation i søvnige Wilbrook. Her er man vant til at håndtere husspektakler og støjklager. Men ikke en forkommen mand, som mener, at han har været udsat for en seriemorders sadistiske overgreb. Gerningsmanden kalder sig Heath, og han har sagt til Gabriel, at han bliver offer nummer 55.

En noget chokeret politistyrke sætter gang i efterforskningen, men så kommer der endnu en stærkt forkommen mand ind på stationen. Han siger, at han hedder Heath og er blevet mishandlet af en ondskabsfuld seriemorder, der kalder sig Gabriel. Gabriel har sagt, at Heath vil blive offer nummer 55.

De to mænds forklaringer er identiske, og en af dem må jo være morderen. Men det er ikke sådan lige at få sandheden frem. Det bliver ikke nemmere af at forbundspolitiet sender forstærkninger. Den nye indbildske og selvglade leder af efterforskningen støder kraftigt sammen med lederen af den lille politistation i Wilbrook. De to har en historie sammen, som langsomt afdækkes ved flashbacks frem mod bogens dramatiske slutning.

Offer 55 er svær at lægge fra sig. Tempoet er højt, der er lagt vægt på, at læseren skal følge opklaringsarbejdet, mens man får et begrænset indblik i hovedpersonernes privatliv. Krimifans i 24 lande kan få sig en god oplevelse – i så mange lande er den solgt til oversættelse.

James Delargy: Offer 55. Jentas, 382 sider. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen. August 2021

Der er lukket for kommentarer.