// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » James Delargy: Offer 55
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

James Delargy: Offer 55

Skrevet af den 7. september 2021 – 06:30Ingen kommentarer

Her har vi en australsk krimi, der byder p√• et godt plot og sp√¶nding fra de f√łrste sider. En forsl√•et, bl√łdende og st√¶rkt chokeret mand ved navn Gabriel vakler ind p√• den lokale politistation i s√łvnige Wilbrook. Her er man vant til at h√•ndtere husspektakler og st√łjklager. Men ikke en forkommen mand, som mener, at han har v√¶ret udsat for en seriemorders sadistiske overgreb. Gerningsmanden kalder sig Heath, og han har sagt til Gabriel, at han bliver offer nummer 55.

En noget chokeret politistyrke sætter gang i efterforskningen, men så kommer der endnu en stærkt forkommen mand ind på stationen. Han siger, at han hedder Heath og er blevet mishandlet af en ondskabsfuld seriemorder, der kalder sig Gabriel. Gabriel har sagt, at Heath vil blive offer nummer 55.

De to m√¶nds forklaringer er identiske, og en af dem m√• jo v√¶re morderen. Men det er ikke s√•dan lige at f√• sandheden frem. Det bliver ikke nemmere af at forbundspolitiet sender forst√¶rkninger. Den nye indbildske og selvglade leder af efterforskningen st√łder kraftigt sammen med lederen af den lille politistation i Wilbrook. De to har en historie sammen, som langsomt afd√¶kkes ved flashbacks frem mod bogens dramatiske slutning.

Offer 55 er sv√¶r at l√¶gge fra sig. Tempoet er h√łjt, der er lagt v√¶gt p√•, at l√¶seren skal f√łlge opklaringsarbejdet, mens man f√•r et begr√¶nset indblik i hovedpersonernes privatliv. Krimifans i 24 lande kan f√• sig en god oplevelse ‚Äď i s√• mange lande er den solgt til overs√¶ttelse.

James Delargy: Offer 55. Jentas, 382 sider. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen. August 2021

Der er lukket for kommentarer.