// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » C.J. Tudor: De andre
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

C.J. Tudor: De andre

Skrevet af den 6. januar 2022 – 06:21Ingen kommentarer

Der er noget med forsvundne b√łrn og krimier. Det er en formel, som altid synes at virke, fordi vi er s√• mange l√¶sere, der kan relatere os til det helt forf√¶rdelige; s√¶t nu det var vores eget barn, som pist forsvandt fra jordens overflade, eller blevet fundet dr√¶bt.

I ‚ÄôDe andre‚Äô har C.J. Tudor fundet en ny variant. Farmand er p√• vej hjem i sin bil, forsinket og med d√•rlig samvittighed over igen at v√¶re for sent p√• den. Men pludselig f√•r han √łje p√• en lille lysh√•ret pige i bilen foran. Hun kigger ud af bagruden, og hvilket ord former hun med munden? Daddy, selvf√łlgelig. I den t√¶tte trafik lykkes det ikke romanens hovedperson, Gabe, at indhente eller stoppe den foran k√łrende bil. Desv√¶rre har Gabe s√• lidt str√łm tilbage p√• mobiltelefonen, at han m√• k√łre ind p√• en tankstation for at kunne ringe hjem og forsikre sig om, at alt er ok, og at det ikke var hans datter, som sad i bilen. Men ak, det er politibetjent, der tager telefonen, ikke hans kone. Hun ligger nemlig d√łd, myrdet, formentlig af en indbrudstyv, som ogs√• har taget livet fra familiens datter. Som dermed ikke kunne sidde i den forsvundne bil. Eller hvad? Gabe er ikke overbevist.

Da identiteten af de to afd√łde skal fastsl√•s, m√• Gabes svigerfar tr√¶de til, for Gabe kan ikke. Han kaster op og bliver syg lige f√łr ligsynet. Svigerfar siger, at det er hans datter og barnebarn, der er blevet dr√¶bt, men Gabe kan fortsat ikke tro p√• det. Hans liv bliver en rastl√łs flakken rundt efter datteren, og det viser sig selvf√łlgelig, at noget er helt galt.

Gabe har selv nogle lig i lasten, som gradvist afsl√łres og langsomt afd√¶kkes fort√¶llingen, som b√•de handler om h√¶vn, n√¶stek√¶rlighed og trangen til at retf√¶rdigheden skal ske fyldest.

‚ÄôDe andre‚Äô er godt skruet sammen med korte kapitler, cliffhangers og skift i tempo og tid. Men det bliver desv√¶rre for meget af det gode. Der er lidt for mange tilf√¶ldigheder, som f√•r plot og afd√¶kning af forbrydelserne til at g√• op. V√¶rst er det, at en tilf√¶ldig servitrice p√• en tankstation har n√łglen, der kan l√•se det hele op. Tudor tyer ogs√• til det paranormale, for at f√• det hele i hak, og det kl√¶der ikke romanen.

C.J. Tudor: De andre. Lindhart og Ringhof. 415 sider. Oversat af Poul Bratbjerg Hansen, september 2021

Der er lukket for kommentarer.