// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » G. Willow Wilson, Adrian Alphona og Ian Herring: Ms. Marvel 1: Ikke helt almindelig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy, Science fiction, Tegneserie, Young adult

G. Willow Wilson, Adrian Alphona og Ian Herring: Ms. Marvel 1: Ikke helt almindelig

Skrevet af den 28. august 2021 – 05:05Ingen kommentarer

Kamala Khan er en næsten normal teenagepige fra Jersey City. Hendes familie er pakistansk, og det er ikke altid nemt at være den, der stikker udenfor, når man bare gerne vil passe ind og være som alle de andre.

Det bliver ikke nemmere, da en mystisk tåge sniger sig ind over byen den aften, Kamala har sneget sig ud til fest. Hun bliver ramt af tågen, og i en underlig drøm møder hun sine store idoler, Avengers, hvilket resulterer i, at Kamala får superkræfter. Hun kan nu ændre sin krop eller dele af den.

Skæbnen vil, at hun samme aften får chancen for at redde den populære Zoe. Kort efter overværer hun, hvad hun tror er et ægte røveri i hendes lokale kiosk, hvor hendes bedste ven, Bruno, arbejder. Disse to hændelser – sammen med hendes fascination af Avengers – sætter gang i hendes lyst til at bruges hendes kræfter til noget godt. Det får hun også brug for, når hun skal redde Brunos ven, Vick, fra skurken, Inventor.

Alt imens Kamala kæmper mod skurke, lærer sine nye kræfter at kende og døjer med ikke at være som alle andre, må hun også håndtere de konflikter, der opstår på hjemmefronten, hvor det at være superhelt ikke altid harmonere med at være en pligtopfylden og ansvarlig datter.

Ms. Marvel 1 er en glimrende, moderne tegneserie. Der er en klassisk struktur med de sædvanlige teenagedilemmaer tilsat et nutidigt touch med Kamalas pakistanske baggrund, og hvad det medfører af fordomme og restriktioner. Som Marvel altid har været gode til – og som måske endda er blevet endnu tydeligere i de senere år – er denne tegneserie sprængfuld af humor, hvilket kun bidrager positivt til en i forvejen god oplevelse.

Illustrationerne og farvelægningen er godt udført. De er både flotte og levende, og det er tydeligt, at der er kræset for detaljerne. Både når det gælder æstetikken og den underliggende humor.

Anbefales stærkt til alle Marvel- og tegneserieinteresserede uanset alder, og hvilket kendskab man i forvejen har til universet. Det hjælper naturligvis på visse referencer med en vis bevidsthed om dette, men det er absolut ikke en nødvendighed.

G. Willow Wilson, Adrian Alphona og Ian Herring: Ms. Marvel 1: Ikke helt almindelig. På dansk ved Astrid Skov-Jakobsen. Forlaget Fahrenheit, maj 2021. 128 sider.

Der er lukket for kommentarer.