// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rigetta Klint: Håndværk no. 4
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Kunst, Livsstil

Rigetta Klint: Håndværk no. 4

Skrevet af den 13. maj 2021 – 05:13Ingen kommentarer

Håndværk er et bookazine – altså en mellemting imellem en bog og et magasin med interviews, reportager, inspiration og ikke mindst smukke fotos. De enkelte udgaver har et overordnet tema og Håndværk nr. 4 har fokus på plantebaseret håndværk.

I denne udgave finder du en række spændende artikler om mennesker, der er optaget af materialer som udspringer fra planteriget. Fælles for dem alle er, at de arbejder med naturen i deres kunst, kunsthåndværk eller design.

Vi møder blandt andet Nathalie Gaia Dahl, der har virksomheden Von Linné, der arbejder med blomstermotiver, der trykkes på kasserede tekstiler. Stoffet får hun fra dampvaskerier og det får nyt liv med de smukke og poetiske tryk som Natalie laver. Bæredygtighed er grundlaget for hendes design og selvom fremstillingsmetoden er enkel er den arbejdskrævende. Tekstilerne med plantetryk bliver til duge, vægophæng og nu også mundbind.

Hos The Paper Academy handler det om det håndlavede papir. Her møder vi Anne Vilsbøll, der har skabt et galleri, men også en kursusvirksomhed der hylder det gamle håndværk det er at skabe håndlavet papir. Anne samler planter og lægger dem i blød, hvorefter de findeles og fibrene bruges til sidst til at skabe de fineste ark papir. Det er en lang proces, der ender op med et meget smukt resultat.

Af andre emner i denne udgave kan nævnes linolie, frø, bier, tekstil, ciderproduktion og meget mere. Der nørdes godt og grundigt med emnet og det er superinteressant at dykke ned i de forskellige processer og læse om de dedikerede mennesker, der på ingen måder vælger den nemme løsning.

Her er en kærlighed for udarbejdelsen af æstetiske produkter og en grundighed og nysgerrighed i at følge produktet til dørs.

Næste udgave af Håndværk udkommer til september.

Rigetta Klint, Håndværk no. 4, maj 2021, 160 sider

Der er lukket for kommentarer.