// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Connelly: Første advarsel
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Michael Connelly: Første advarsel

Skrevet af den 24. marts 2021 – 07:25Ingen kommentarer

‘Første advarsel’ byder på et gensyn med journalisten Jack McEvoy. Han har været med i et par af Connellys tidligere bøger, bl.a. ’The Poet’ fra 1996, som for mig er en af de absolut bedste i den omfattende serie som har efterforskeren Harry Bosch som omdrejningspunkt. Ham får vi desværre ikke hilst på i denne historie, men det lider den ikke under.

McEvoy har forladt kriminalstoffet og slår nu sine folder på mediet Fair Warning, der fokuserer på forbrugersvindel. Men da en kvinde, som han har haft et one night stand med, findes brutalt myrdet, bliver han trukket ind de kriminelles og politiets verden igen. Blandt andet fordi, han en overgang er i politiets søgelys. Hans journalistiske instinkt er intakt, og da han begynder at grave, viser det sig, at der er begået flere mord på kvinder med den samme bestialske metode.

McEvoy bider sig fast i en bemærkning fra en veninde til den myrdede. Hun fortæller, at afdøde havde en mistanke om, at hun blev forfulgt online. Hun har mødtes med en mand, der tilsyneladende kender hende alt for godt. Det viser sig, at hun har været udsat for cyberstalking, og det fører McEvoy ind på det mørke net, hvor der bliver handlet med DNA-koder og fortrolige personlige oplysninger om kvinder.

Som sædvanlig har Connelly styr på både plot, miljøskildringer og personkarakteristikker. Og så kaster han sig her ind i en diskussion om mediernes vilkår og arbejdsformer. Det klæder historien rigtig fint at få dette ekstra lag på. Tempoet er som altid hurtigt, når vi bevæger os gennem skyggesiderne af det amerikanske samfund, og man er igen godt underholdt.

Michael Connelly: Første advarsel. Klim. 355 sider, oversat af Inger Kristensen. Marts 2021.

Der er lukket for kommentarer.