// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ane Gudrun: Kær og Abe-serie
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Ane Gudrun: Kær og Abe-serie

Skrevet af den 28. januar 2021 – 05:59Ingen kommentarer

Kær og Abe-serien er en ny sød serie af børnebøger fra Ane Gudrun. Serien minder meget om en tidligere serie af Ane Gudrun, Perlevenner, som også er anmeldt her på siden og handler om venskab.

Bøgerne er særdeles velegnede som både læs-selv og læs højt-bøger for de små læsere. Problemerne for karaktererne, Abe og Kær, er simple og synes relaterbare for målgruppen.

Modsat andre af Gudruns børnebøger er der ikke lagt vægt på underliggende lag i teksten, men der er til gengæld lagt stor vægt på at gøre teksten så læsevenlig som muligt, så børnene selv kan læse og forstå teksterne. Dog er der stadig gode budskaber om tilgivelse og fordomme, at dele og hjælpe andre og at være venner på trods af forskelle.

Og så er illustrationerne bare flotte. De er udtryksfulde og livlige og komplimenterer teksten godt.

Mine piger på seks og otte år har været meget glade for dem. De finder dem selv frem igen og igen. Både til at få læst højt og som øvelse i selv at læse. Og så må man jo sige, at bøgerne har været en succes. Anbefales til børn, som skal lære at læse i aldersgruppen fem til ni år.

Læs også anmeldelserne af af Perlevenner-serieeen: Æder Edderkopper får en monster-god ven, Prinsesse Perlesnor ser lyserødt og Tom Robot lærer at lege.

Ane Gudrun: Kær og Abe-serien. Petunia, januar 2021. 20 sider.

Der er lukket for kommentarer.