// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sebastian Fitzek: Patienten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Sebastian Fitzek: Patienten

Skrevet af den 10. februar 2021 – 07:33Ingen kommentarer

En dag gør Till Berkhoff noget, der for altid ændrer hans liv. Han siger ok til, at hans seksårige søn Max godt må gå alene over til sin veninde for at vise hende sit nye LEGO-mesterværk. Moderen havde godt nok sagt nej, men hvad pokker kunne der ske? Desværre sker der noget, men hvad det er, bliver et mysterium for Max’s forældre. For drengen forsvinder.

Et år efter, at Max er forsvundet, er politiet klar til at indstille eftersøgningen. En seriemorder, Guido T., er blevet idømt livsvarig forvaring på en retspsykiatrisk institution på grund af alvorlige skizofrene forstyrrelser. Han har erkendt drab på to børn, begge fra det samme område, som det, hvor Max forsvandt. Sporene peger på, at Max er blandt hans ofre, men morderen er klappet i som en østers.

Till er ved at miste forstanden. Hans kone har forladt ham og taget deres datter med. Uvisheden om Max’s skæbne æder ham op, og der er ikke meget at leve for. Ud over håbet om måske en dag at slippe ud af uvisheden ved at finde ud af, hvad der skete med barnet.

Nu slår en noget særpræget idé ned i Till med hjælp fra hans svoger, politiefterforskeren Skania. Han har forbindelser inden for det retspsykiatriske system. Hvis Till kan komme helt tæt på Guido T., kan han måske få sandheden frem. Det lykkes rent faktisk Till at blive indlagt under en falsk identitet, og nu går jagten ind på Max’s formodede morder.

Et sindssygehospital er ikke noget rart sted at være, må Till erkende. Det er rent ud sagt farligt for ham. Han finder ud af, at han er gået fra et mareridt til et nyt. Det viser sig, at Guido T. har hjælpere, både inden for og uden for murene. Og de er ikke interesserede i, at sandheden kommer frem. Men bare rolig, det gør den!

’Patienten’ er superspændende og effektiv underholdning. Der er modbydeligheder strøet ud over siderne med lind hånd, og der er overraskelser og chokerende sving i handlingen. Fitzek leger med læseren, akkurat som han leger med sine hovedpersoner i takt med, at man trænger længere og længere ind i et mørkt univers, hvor kun lidt er som man forventer.

Sebastian Fitzek: Patienten, Gutkind, oversat af Jacob Jonia, 362 sider, udkommer 10. februar 2021.

Der er lukket for kommentarer.