// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Sebastian Fitzek: Patienten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sp√¶nding

Sebastian Fitzek: Patienten

Skrevet af den 10. februar 2021 – 07:33Ingen kommentarer

En dag g√łr Till Berkhoff noget, der for altid √¶ndrer hans liv. Han siger ok til, at hans seks√•rige s√łn Max godt m√• g√• alene over til sin veninde for at vise hende sit nye LEGO-mesterv√¶rk. Moderen havde godt nok sagt nej, men hvad pokker kunne der ske? Desv√¶rre sker der noget, men hvad det er, bliver et mysterium for Max‚Äôs for√¶ldre. For drengen forsvinder.

Et √•r efter, at Max er forsvundet, er politiet klar til at indstille efters√łgningen. En seriemorder, Guido T., er blevet id√łmt livsvarig forvaring p√• en retspsykiatrisk institution p√• grund af alvorlige skizofrene forstyrrelser. Han har erkendt drab p√• to b√łrn, begge fra det samme omr√•de, som det, hvor Max forsvandt. Sporene peger p√•, at Max er blandt hans ofre, men morderen er klappet i som en √łsters.

Till er ved at miste forstanden. Hans kone har forladt ham og taget deres datter med. Uvisheden om Max’s skæbne æder ham op, og der er ikke meget at leve for. Ud over håbet om måske en dag at slippe ud af uvisheden ved at finde ud af, hvad der skete med barnet.

Nu slår en noget særpræget idé ned i Till med hjælp fra hans svoger, politiefterforskeren Skania. Han har forbindelser inden for det retspsykiatriske system. Hvis Till kan komme helt tæt på Guido T., kan han måske få sandheden frem. Det lykkes rent faktisk Till at blive indlagt under en falsk identitet, og nu går jagten ind på Max’s formodede morder.

Et sindssygehospital er ikke noget rart sted at v√¶re, m√• Till erkende. Det er rent ud sagt farligt for ham. Han finder ud af, at han er g√•et fra et mareridt til et nyt. Det viser sig, at Guido T. har hj√¶lpere, b√•de inden for og uden for murene. Og de er ikke interesserede i, at sandheden kommer frem. Men bare rolig, det g√łr den!

‚ÄôPatienten‚Äô er supersp√¶ndende og effektiv underholdning. Der er modbydeligheder str√łet ud over siderne med lind h√•nd, og der er overraskelser og chokerende sving i handlingen. Fitzek leger med l√¶seren, akkurat som han leger med sine hovedpersoner i takt med, at man tr√¶nger l√¶ngere og l√¶ngere ind i et m√łrkt univers, hvor kun lidt er som man forventer.

Sebastian Fitzek: Patienten, Gutkind, oversat af Jacob Jonia, 362 sider, udkommer 10. februar 2021.

Der er lukket for kommentarer.