// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mari Jungstedt: Inden skyerne kommer
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Mari Jungstedt: Inden skyerne kommer

Skrevet af den 25. marts 2021 – 06:00Ingen kommentarer

Jeg har altid været begejstret for Mari Jungstedts bøger. Hun skriver sikkert med gode præcise beskrivelser af steder og personer. Nu er hun aktuel med en ny krimiserie, der udspiller sig på Spaniens solkyst med de andalusiske bjerge og Malagas storbypuls som baggrund.

Hovedpersonen er Lisa Hagel, der efter 30 års ægteskab bliver forladt af manden og der står hun: gråhåret, single og i overgangsalderen. Men det skal være løgn – i mange år har hun plaget manden om de ikke skulle købe et hus i Sydspanien og nu skal det være. Lisa har købt et lille, hus der trænger til en kærlig hånd og nu skal hun ikke spørge nogen om lov mere.

Hun har i mange år undervist i spansk og håber nu, at hun kan bruge sit kendskab til sproget til at tolke, undervise m.m. Hun vil selv sætte huset i stand, leve sine drømme ud og melder sig selvfølgelig til et flamencokursus.

I Malaga bor rigtig mange svenskere og inden længe kan hun bruges som tolk af kriminalbetjenten Hector Correa, da et svensk par skal afhøres efter et mistænkeligt dødsfald på en temmelig kontroversiel anklager.

Mordet på anklageren ripper op i en gammel historie tilbage til general Franco og Spaniens blodige historie og anklageren er ikke den eneste, der mister livet i den sammenhæng.

Lisa er sej – meget nysgerrig og man falder pladask for hende og da hun til flamencokurset støder ind i Hector, – ham der kriminalbetjenten, og man finder ud af at han er enkemand, så hepper man som læser altså lidt på, at der går ild i gamle huse.

Mari Jungstedt er på banen igen efter sin super populære serie om kriminalkommissær Anders Knutas der opklarer forbrydelser på Gotland. Den nye Malagaserie starter lovende med drama, mysterier, en god portion humor og skønne beskrivelser af de nye spanske omgivelser.

Mari Jungstedt, Inden skyerne kommer, Peopl´s Press, 288 sider, 2021, på dansk ved Kamilla Jørgensen

Der er lukket for kommentarer.