// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louise Winther: Men så døde mormor
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Louise Winther: Men så døde mormor

Skrevet af den 11. januar 2021 – 06:00Ingen kommentarer

Susanne vokser op i 70’erne i en rigtig kernefamilie med mor, far og lillesøster. Alt virker helt almindeligt og normalt.

Men hvis man ridser lidt i overfladen, er det hele nok ikke så idyllisk som det kunne se ud. Som ung og voksen indser Susanne, at der er noget hun ikke har med sig hjemmefra og hendes kærlighedsliv er problematisk. Da Susannes mormor dør, starter hun hos psykolog og får åbnet op for den mobning, hun var udsat for i skolen, det lave selvværd, søsterens psykiske problemer og en spiseforstyrrelse, der lurer igennem gymnasietiden.

Men det er ikke nemt at sidde overfor en psykolog, der pludselig sætter ord på fortiden og kalder familien for dysfunktionel, det er også en erkendelse, der får nogle brikker til at falde på plads og angsten for at være alene kan få mange mennesker til at træffe virkelig dårlige beslutninger.

Hun siger farvel til Susanne, der er genert og tilbageholdende og genopfinder sig selv som Louise – der er sin egen, modig og tydelig. Og på den måde tages der for alvor hul på voksenlivet hvor der skal klippes en navlestreng og vingerne skal foldes ud og mærke efter om de kan bære.

Louise Winther har skrevet ”Men så døde mormor”. En på mange måder genkendelig og relaterbar fortælling, når man selv er vokset op i 70’erne. Om hverdagsliv, venskaber, familie og en opvækst og ungdom med fart på, der fører til et voksenliv hvor man først rigtig skal til at lære sig selv at kende.

En rød tråd igennem bogen er de forskellige sange, der fungerer som et tidstypisk soundtrack med sange lige fra ABBA, Shu-bi-dua og The Police.

Bogen er skrevet med udgangspunkt i forfatterens eget liv. Louise Winther er forfatter, erhvervspsykologisk konsulent, foredragsholder og psykoterapeut.

Louise Winther, Men så døde mormor, Forfatterskabet.dk, 332 sider, Januar 2021

Der er lukket for kommentarer.