// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Anna Jansson: Datter savnet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Krimi

Anna Jansson: Datter savnet

Skrevet af den 29. januar 2021 – 06:17Ingen kommentarer

Gl√¶den over at blive far eller mor f√łlges nok for de allerfleste af en nagende angst. Hvad nu, hvis der sker min guldklump noget? Heldigvis er vi s√• privilegerede, at der for de allerfleste af os, ikke sker noget alvorligt med vores b√łrn. Men s√•dan er det ikke for kriminalinspekt√łr Kristoffer Bark, hovedpersonen i Anna Janssons nye krimiserie.

Barks 20-√•rige datter Vera er forsvundet p√• sin polterabend efter at v√¶re roet ud p√• en n√¶rliggende s√ł. Bark har svoret at finde ud af, hvad der er sket med hans elskede datter, hvis forsvinden er blevet en bes√¶ttelse for ham. Han st√łver rundt i omr√•det, bliver ved med at udsp√łrge de lokale og leder og leder efter nye spor samtidig med, at han med j√¶vne mellemrum skriger sin sorg ud.

Politiet har for l√¶ngst henlagt sagen som en drukneulykke, men det viser sig, at endnu en kvinde er forsvundet et par √•r efter, at Vera blev v√¶k. Opklaringen af den sag lykkes det Bark at f√• ansvaret for, og han ser naturligvis en parallel til sin datters sk√¶bne. Ikke mindst fordi Denise Groth, en af de lokale unge kvinder, som han st√łder p√• i sin efterforskning, ligner Vera og den anden forsvundne. Er hun mon det n√¶ste offer?

Denise er ikke en helt ukompliceret person, og efterh√•nden som man kommer n√¶rmer ind p√• hende, fornemmer man, at der er et eller galt. Det viser sig, at hendes tvillinges√łster blev myrdet, da de var b√łrn, og det pr√¶ger hende naturligvis. Forfatteren spiller effektivt p√•, at hun m√•ske kan blive offer for en forbrydelse, og man f√łlger handlingen med spirende uro.

‚ÄôDatter savnet‚Äô er i det hele taget en fort√¶lling, hvor man dukker ned i m√łrket. Kristoffers ekskone og Veras mor er p√• vanviddets rand og drukner sin sorg i sprut og stoffer. Denises mand er besidderisk og jalous, og hans f√łrste kone d√łde af en pludselig hjerneskade. Flere af karaktererne har skumle ting i lasten, og m√•ske var Veras kommende √¶gteskab slet ikke s√• harmonisk, som det syntes ved f√łrste √łjekast. S√• som sp√¶ndingsroman indfrier bogen fint forventningerne. P√• steder er der lige ved at g√• lidt for meget intimsf√¶re i den, men det opvejes af et st√¶rkt og uventet plot.

Anna Jansson: Datter savnet. People’s Press, januar 2021. 416 sider. Oversat af Christina Westenholz Bojlén

Der er lukket for kommentarer.