// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lasse Spang Olsen: Da fremtiden blev stjålet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Lasse Spang Olsen: Da fremtiden blev stjålet

Skrevet af den 12. juni 2020 – 05:55Ingen kommentarer

Nu har jeg snart læst bøger højt for mine tre drenge i 15 år, så det er ved at være småt med nye historier, der ikke minder om en eller anden bog, vi før har læst. Og det er her, jeg simpelthen må slå et slag for Da fremtiden blev stjålet, for det må være noget nær en genistreg, da Lasse Spang Olsen fik idéen til den historie. Det, sammen med den måde historien taler og inddrager læseren på, gør bare læseoplevelsen til noget for sig.

Da fremtiden blev stjålet handler om den syvårige Lula, som sammen med englen Hassan, den virkelig skræmte Ridder Arne og sin tip-tip-tipoldefar skal redde fremtiden i form af en blæksprutte, der hedder Fru Mortensen, som er blevet stjålet af en vaskeægte flok sørøvere. Lyder det tosset? Ja, det er det også, og sammen med den noget atypiske flok helte kommer vi på noget af en red-verden-mission.

Historien er fordelt på 17 kapitler, som egner sig virkelig godt til højtlæsning. Både fordi sproget for højtlæseren ligger godt i munden, fordi kapitlerne har en passende længde med flotte illustrationer, og fordi historien egner sig godt til, at man stopper op og taler om den undervejs. For eksempel slutter nogle af kapitlerne med kommentarer som; ”I næste kapitel møder de endelig Sven Sveske. Så det synes jeg, du skal få læst, så snart det passer. Det er ret spændende.” Så kan man jo næsten ikke lade være med at læse videre…

Som sagt var denne historie helt fantastisk at læse højt for min 11-årige dreng. Vi havde en masse ret underholdende samtaler undervejs, og jeg var ikke svær at overtale til at læse et ekstra kapitel højt –og så et til. Illustrationerne, som Lasse Spang Olsen selv har tegnet, er morsomme og giver historien prikken over i’et og lidt flere grin undervejs. Flere af den slags historier, tak!

Lasse Spang Olsen: Da fremtiden blev stjålet, Politikens forlag, 160 sider, maj 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.