// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karin Heurlin: Syv år efter
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Karin Heurlin: Syv år efter

Skrevet af den 22. maj 2020 – 06:56Én kommentar

Her tre år efter udgivelsen af sin helt igennem fantastiske skilsmisseroman Inden du går, er Karin Heurlin aktuel med en samtidsroman – eller antiskilsmisseroman, som forlaget kalder den – der på godt og ondt strækker sig over syv år. Scenen er sat i det yderst privilegerede fiktive sted Himmellund i Nordsjælland, hvor ingen taler om penge – men hvor alt alligevel udspringer af et liv på 1. klasse.

Mette er sammen med sin mand, Martin, og tvillingerne Amalie og Oliver flyttet fra en lille jysk landsby til Himmellund grundet Martins nye arbejde. Mette har svært ved at passe ind i den økologiske, yogaudøvende mødregruppe i børnenes klasse, hvor ingen tilsyneladende har pli nok til ikke at nævne, at Mette er tilflytter fra landet.

Med tiden får Mette dog veninder blandt børnenes klassekammeraters mødre, og langsomt uden at lægge mærke til det forandrer hun sig. Hun vil nemlig gøre alt for at passe ind, selvom hun mister mere og mere af den Mette, hun engang var, i jagten på at blive den perfekte juicekur-drikkende-minushvede-version af sig selv. Transformationen er ikke uden konsekvenser, og som årene går, lider både parforholdet og børnenes trivsel under Mettes nye livsstil.

Der er ufatteligt meget hverdagsdrama i denne bog, og det er ikke svært at forestille sig, at det meste kunne ske i virkeligheden. Det gør historien meget troværdig –også selvom jeg nogle gange tænkte; ’ej, det er da for langt ude’. Heurlin er rigtig god til at skildre almindelige mennesker. Det selvom de her er i et område, hvor det er normalt at gå i det dyreste tøj og tage på eksotiske rejser flere gange om året. I bund og grund er det helt normale mennesker, der har affærer, bliver skilt, får stress og angst. Det er noget, mange kan relatere til, og det er Heurlin virkelig god til at beskrive.

Bogen er opdelt i syv dele, en del pr. år, og historien er skrevet uden syndere og helte. Det er op til læseren selv at tolke på det, man læser. Jeg fandt ikke Syv år efter ligeså god som Inden du går. Jeg tror, det er, fordi Inden du går også var fyldt med humor på den der lidt tragikomiske måde, og det elskede jeg. Derudover ramte den mig meget, da jeg netop selv var blevet alenemor. Måske er det derfor, at Syv år efter ikke taler lige så stærkt til mig som Inden du går. Når det er sagt, er Heurlins bøger dejligt lettilgængelige og gode læseoplevelser med et behageligt sprog, fyldt med kærlighed, venskaber og alt det, vi ikke altid tør sætte ord på.

Karin Heurlin: Syv år efter, Grønningen 1, 356 sider, april 2020

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.