// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Vedsø: Langt fra Det hvide hus
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Mette Vedsø: Langt fra Det hvide hus

Skrevet af den 23. marts 2018 – 09:31Ingen kommentarer

“Der er sætninger, der har summet om mig hele min barndom. Det er sætninger som heldigvis fik de da kun ét barn og var det ikke for hans far, var drengen blevet fjernet.”

Der er ingen, der har sagt, at livet skulle være let. Men at det skulle være så bøvlet, som det er for Bush, er der nu heller ingen, der har sagt.

“Morfar var stille, ikke en bevægelse, ikke en lyd, muldjord og tavshed.” Bush plejer at kunne tale med morfar, når livet slår knuder, også selvom morfar ligger i sin kiste på kirkegården. Morfar plejer nemlig bare at svare inde i hovedet på Bush, men det er som om at Bush ikke længere kan høre morfars stemme, og det er opstået efter at mor er begyndt at ligge med en anden mand end far. Og far! Ja far har lukket sig helt inde i sig selv. Livet er langt fra let!

Mor er førtidspensionist, det at være mor er langt fra hendes spidskompetence, hun er noget mere optaget af sin mobiltelefon end af Bush. Og far er træt og deprimeret, helt udbrændt af altid at være den, der tager ansvar for alt i familien.

Bush ved godt, at det ikke kan blive ved. Bush er 15 år. Stor og lille på samme tid. Skolepædagogen stiller nærgående spørgsmål og Bush må gøre noget for at holde underretningen til kommunen tilbage. Han spiller derfor rollen som den kække fyr, der har styr på alt og lyver om sine forældre.

Langt fra det hvide hus er barsk læsning af den slags, man gerne vil læse! Man lytter gerne til Bush. Det er godt skildret og ganske troværdigt. Bogen er let at læse og man læser den gerne en gang mere.

Jeg gætter på, at bogen sælges som en ungdomsroman, men den kan sagtens læses af voksne og er på en måde i familie med bøger som På Bormholm må man græde overalt, NORTH DAKOTA dér starter vi forfra, Hest, hest, tiger, tiger og Flyvefisk og døde vande, som alle er rigtig gode bøger om livet, når det ikke er lige ud af landevejen.

Vi har tidligere anmeldt Mette Vedsøs ungdomsroman (kan også læses af voksne) Alting ramler. Også en fin roman! Skriv endelig mere Mette!

Mette Vedsø, Langt fra Det hvide hus, Høst & Søn, Januar 2018, 115 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.