// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mai Lia: Afkodet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mai Lia: Afkodet

Skrevet af den 17. april 2016 – 07:03Ingen kommentarer

Ifølge Politiken har det taget Mai Jia 11 år og 17 afslag før bogen om den tophemmelige kinesiske efterretningstjenesteenhed 701 endelig blev udgivet.

Forfatteren er en af Kinas mest populære forfattere og de gode, meget rosende anmeldelser vælter ned over Mai Jia. Helt velfortjent er jeg sikker på.

Historien fangede bare ikke mig. De første hundrede sider gennemgås familien Rongs storhed og fald. Vi traver gennem tre generationers historie, indtil vi når frem til historiens antihelt og matematiske geni Rong Jinzhen, som vil indføre os i kodebrydningens hjernemanipulerende verden. Misforstå mig ikke, historien er velskrevet og med stor opfindsomhed. Men også til den kedelige side, hvis man elsker bøger som underholdning og ikke intellektuelle projekter.

Det betyder også, at jeg ikke har læst hele bogen. Jeg har pligtskyldigt prøvet mange gange, men hver gang føles det som at læse lektier mere end afslapning. Derfor kan jeg heller ikke afsløre plottet eller hvordan historien udfolder sig. Men hvis du elsker matematik, familiehistorie og østens mystik, så er det bare med at komme i gang. Du har helt sikkert en stor roman i hænderne.

Mai Lia, Afkodet, Februar 2016, Forlaget Møller. 376 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.