// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alaa Al-Aswany: Den kongelig egyptiske automobilklub
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Alaa Al-Aswany: Den kongelig egyptiske automobilklub

Skrevet af den 2. oktober 2014 – 07:32Ingen kommentarer

Stille, smuk, underfundig og mindblowing!

Først troede jeg at Den kongelige egyptiske automobilklub var en fortælling om en forfatter, der havde tabt sutten og var fanget i hallucinationernes greb. Men så forstod jeg, at det er en smuk og underfundig bog om en families liv i Cairo, om deres skæbne samt sorger og glæder.

Briterne har i årevis besat Egypten og har udnyttet det i forvejen ulige samfund til at skabe deres eget lille paradis. Der ligger Den kongelige egyptiske automobilklub. Et sted hvor rige britere og royale egyptere kan slå deres folder, mens de bliver opvartet af tyende.

Der foregår en kamp mellem det lige og ulige, og det er tydeligt, hvordan frygten kan holde mennesker fanget i bestemte mønstre og hvordan vores hjerner er systembevarende og konservative som kun få kan sige sig fri for. Bogen er en direkte kritik af styret i Egypten. Det kritiske blik rammer også befolkningen men uden at nedværdige de hårdt prøvede mennesker. Det er en fantastisk bog med mange facetter.

Så ja, jeg var forvirret og ja, jeg har lyst til at læse den igen. For det er en spændende og fangende historie og uanset det intellektuelle plan er det interessant at læse om Kamil og Saliha. Personerne er rigt beskrevet og der er god mulighed for at identificere sig med dem og ikke mindst deres følelser.

Så køb bogen og nyd den på lange efterårsaftener.

Alaa Al-Aswany, Den kongelige egyptiske automobilklub, September 2014, Forlaget Hr. Ferdinand, 572 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.