// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Hummelgaard mf.: DeltagerDanmark
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Politik & debat

Peter Hummelgaard mf.: DeltagerDanmark

Skrevet af den 15. oktober 2013 – 07:05Ingen kommentarer

Den politiske debatbog DeltagerDanmark udkom allerede i april, men den er stadig gyldig og et vigtigt bidrag til venstrefløjens interne – og til tider masochistiske – debat.

Det er forfatternes hovedpointe, at markedskræfterne har overtaget områder, som før var styret på flere demokratiske niveauer. Det betyder, at danskerne er kommet længere væk fra magten og muligheden for selv at søge indflydelse på velfærd og arbejdsmarkedsforhold. Fællesskabet er blevet afløst af en magtcentrering som er de få til gavn, og den tendens skal vendes.

Derfor slår de yngre socialdemokrater på trommen for stærke fællesskaber, det er den gamle sang om at fællesskab gør stærk. Men det er også et hak i tuden til de der forsøger at sælge mennesket som politisk forbruger eller som luksus-fældeseende sofa-kartoffel. Bogen handler ikke om forandring, men om at man selv skal være en der forandrer.

Forfatterne kommer med konkrete bud på at øge demokratiet på alle niveauer, skabe sociale bevægelser og tage udgangspunkt i politikken, der hvor man bor. Det er vigtigt i en tid, hvor færre stemmer og hvor der er brug for at oprette tilliden til, at man kan få indflydelse.

Stemmer man blåt og har tendens til politisk kvababbelse, kan man med fordel springe kapitel 2 og argumentationen for medarbejderejede virksomheder over. Omend det er en reel diskussion i en tid, hvor medarbejdere i virksomheder med store overskud tvinges ned i løn.

I bogens sidste kapitel finder du 10 ting du kan gøre i morgen for selv at være med.

Bogen er et supervigtigt bidrag til debatten. Det er en julegaveidé til enhver politisk interesseret og obligatorisk læsning for medlemmer af DSU og SFU.

DeltagerDanmark, Bjørn Hansen, Emilie Turunen, Nanna Westerby, Kristian Weise, Jens Jonatan Steen, Peter Hummelgaard og Bjarke Dahl, Informations forlag, April 2013, 160 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.