// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Mads Pramming: (U)lige for loven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer

Mads Pramming: (U)lige for loven

Skrevet af den 9. december 2023 – 03:03Ingen kommentarer

Kan en advokats erindringer og gennemgang af nogle af de sager, som han har beskæftiget sig med, være interessant og ligefrem medrivende læsning?

Ja, det kan de, når det er Mads Pramming, der er advokaten. Danmarks mest tabende advokat Рsom han selv kalder sig Рer nemlig ikke nogen almindelig advokat. Han er ofte på de svages side og elsker at tage de store principielle sager, som er med til at sætte nye rammer og standarder.

Drengene fra b√łrnehjemmet Godhavn, de s√•kaldte eksperimentb√łrn, der blev sendt fra Gr√łnland til Danmark, hundredevis af krigsveteraner og mange andre har s√•ledes f√•et hj√¶lp af Pramming og vundet store afg√łrende og principielle sejre over Staten og kommuner.

Bogen er skrevet p√• en bund af et mix af indignation, lyst til folkeoplysning og et glimt i √łjet. Med spydige bem√¶rkninger om kommuner, staten og ikke mindst Kammeradvokaten, samt en ganske underholdende fort√¶lling om en ung Mads, der faktisk slet ikke ville v√¶re advokat. Men var s√• god til at g√• til eksamen, at han blev ved med at best√• semester efter semester indtil han til sidst var jurist.

Gennemgangen af mange af de st√łrre og mere principielle sager f√•r dog ogs√• en til at ryste p√• hovedet over hvad ikke mindst kommuner og deres advokater fors√łger at slippe afsted med. Bogen er derfor et s√¶rdeles tankev√¶kkende indblik i hvordan det offentlige fors√łger at sno sig, n√•r det kommer til at hj√¶lpe borgerne.

Mads Pramming i samarbejde med Birgitte Vestermark: (U)lige for loven. Gr√łnningen 1, 2023. 267 sider.

Der er lukket for kommentarer.