// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mads Pramming: (U)lige for loven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer

Mads Pramming: (U)lige for loven

Skrevet af den 9. december 2023 – 03:03Ingen kommentarer

Kan en advokats erindringer og gennemgang af nogle af de sager, som han har beskæftiget sig med, være interessant og ligefrem medrivende læsning?

Ja, det kan de, når det er Mads Pramming, der er advokaten. Danmarks mest tabende advokat – som han selv kalder sig – er nemlig ikke nogen almindelig advokat. Han er ofte på de svages side og elsker at tage de store principielle sager, som er med til at sætte nye rammer og standarder.

Drengene fra børnehjemmet Godhavn, de såkaldte eksperimentbørn, der blev sendt fra Grønland til Danmark, hundredevis af krigsveteraner og mange andre har således fået hjælp af Pramming og vundet store afgørende og principielle sejre over Staten og kommuner.

Bogen er skrevet på en bund af et mix af indignation, lyst til folkeoplysning og et glimt i øjet. Med spydige bemærkninger om kommuner, staten og ikke mindst Kammeradvokaten, samt en ganske underholdende fortælling om en ung Mads, der faktisk slet ikke ville være advokat. Men var så god til at gå til eksamen, at han blev ved med at bestå semester efter semester indtil han til sidst var jurist.

Gennemgangen af mange af de større og mere principielle sager får dog også en til at ryste på hovedet over hvad ikke mindst kommuner og deres advokater forsøger at slippe afsted med. Bogen er derfor et særdeles tankevækkende indblik i hvordan det offentlige forsøger at sno sig, når det kommer til at hjælpe borgerne.

Mads Pramming i samarbejde med Birgitte Vestermark: (U)lige for loven. Grønningen 1, 2023. 267 sider.

Der er lukket for kommentarer.