// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Heidi og Claus Lohman: Efter skælvet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Krimi, Roman, Spænding

Heidi og Claus Lohman: Efter skælvet

Skrevet af den 16. maj 2023 – 05:44Ingen kommentarer

New Zealand kan siges at være spøjst sted for danske forfattere at sætte deres handling. Men for Claus og Heidi Lohman, der er bosat i Odense, har det været helt naturligt, da handlingen til netop denne bog er udtænkt på én af deres researchrejser.

Og du bliver ikke skuffet. Ikke alene er emnet relevant, handlingen er virkelig fængslende, og bogen er godt og levende fortalt. Og så får du oven i købet en af tidens hotteste emner præsenteret.

I ”Efter skælvet” møder vi nemlig både hvide og maurier (som er en betegnelse, de faktisk først selv indførte, efter de hvide ankom til øerne, og som betyder ’de normale’) på helt lige fod. Jo, de repræsenterer forskellige klasser, men begge oprindelser har sympati, kærlighed og en vigtig rolle i fortællingen. Det er alt sammen med til at normalisere vores forhold til alle dem, der ikke lige ligner det fjæs, vi ser i spejlet. Og det vinder alle ved.

Selve handlingen trækker os ind i medicinalbranchen. Også det er godt, for det er ofte garanti for spænding og relevans samt ofte interessant nytænkning. Denne gang møder vi plastickirurgen Robert McAllister, der sammen med nogle kolleger har dannet en gruppe, der udvikler en helt ny form for kirurgisk behandling.

Men både Robert og hans politikæreste Susan, der netop har sagt ja til hans frieri, bliver hurtigt hevet ud af al glædesrusen, da Robert pludselig står som anklaget for mord på to af sine kolleger. Men er Robert skyldig i drab som følge af grådighed? Og kan han på nogen som helst måde få en chance for at kæmpe sin sag?

Her er virkelig tale om en ganske velgennemtænkt handling med et rigtig godt plot og en bærende handling, der kan holde læseren fanget. Og så får den det eksotiske præg, der gør det hele lidt mere fascinerende, når handlingen nu ligger i New Zealand.

Og så vil jeg fremhæve tempoet i bogen. Der er tale om en helt klassisk bølge af spænding og indlevelse, og det kræver sin forfatter (og redaktør) at ramme den lige i plet. Det oplevede jeg faktisk, at Heidi og Claus Lohman gjorde med denne bog. Så når de lover, at der kommer to opfølgere til ’Efter skælvet’, så glæder jeg mig allerede.

Heidi og Claus Lohman, Efter skælvet, Forlaget Superlux, 340 sider, udkom marts 2023.

Læs også:
Victor Pavic Lundberg: Den der overlever

Angela Marsons: Livsfarlig sandhed

Inger Wolf: Mordene på Helholm

Der er lukket for kommentarer.