// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Lucy Foley: Jagtselskabet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman, Sp√¶nding, Thriller

Lucy Foley: Jagtselskabet

Skrevet af den 18. december 2022 – 05:37Ingen kommentarer

I 2021 udkom Lucy Foley for f√łrste gang p√• dansk med bogen ‚ÄĚG√¶stelisten‚ÄĚ. Jeg skrev dengang, at Foley mindede om den nu afd√łde og h√¶derkronede krimiforfatter Agatha Christie i den m√•de, hun bygger sine historier op p√•. Efter ‚ÄĚJagtselskabet‚ÄĚ er denne opfattelse ikke blevet mindre.

En gruppe gamle venner fra Oxford m√łdes for at fejre nyt√•r sammen p√• et gods i Skotland. Godset ligger ganske afsides og passer perfekt til et par hyggelige dage, hvor gruppen kan komme ned i gear fra deres travle hverdag og slappe helt af med dejlig mad og i godt selskab.

Men alt er ikke bare lutter idyl. Efter de f√łrste dejlige gensyn med champagne, ild i pejsen og g√•ture i det bjergtagende landskab begynder et masse sm√• mislyde at forstyrre det idylliske gensyn. Og pludselig er √©n af g√¶sterne forsvundet.

Foley skriver fremragende, og jeg har hele tiden lyst til at vide, hvad der sker p√• n√¶ste side. Ikke at bogen er klistret til med cliffhangers, men handlingen er sikkert og professionelt drevet frem ved en konstant prikken til vores nysgerrighed ‚Äď enten i form af sp√¶ndende karaktertr√¶k ved de herlige figurer, ved selve fremdriften i handlingen eller ved den konstante skiften mellem fort√¶llerne i bogen. Det er virkelig godt skruet sammen, og jeg ville storme i biografen for at se en filmatisering af denne roman.

Men den helt naturlige sammenligning med Agatha Christie skyldes naturligvis ogs√• handlingen, hvor en flok mennesker af en √•rsag ude af deres h√¶nder er n√łdt til at v√¶re sammen p√• samme sted over en periode. Jeg vil endda vove den p√•stand, at Foley f√łrer lidt p√• point, fordi hendes figurer er v√¶sentligt lettere at identificere sig med, end Agatha Christies figurer var ‚Äď ogs√• selvom vi tager tiden i betragtning.

‚ÄĚJagtselskabet‚ÄĚ skrev Lucy Foley oprindeligt i 2018, mens ‚ÄĚG√¶stelisten‚ÄĚ, der alts√• i Danmark kom ud f√łrst, blev skrevet i 2020. Foley‚Äôs tre f√łrste b√łger, ‚ÄĚThe Book of Lost and Found (2015), ‚ÄĚThe Invitation (2016) og ‚ÄĚLast Letter from Istanbul‚ÄĚ (2018) er endnu ikke oversat, ligesom hendes helt nye ‚ÄĚThe Paris Apartment‚ÄĚ fra i √•r endnu ikke er udkommet p√• dansk. Men efter hendes International Bestseller-status med denne bog er der vel banet vej for at se lidt tilbage i hendes forfatterskab og lade os nyde mere af den 36-√•rige engl√¶nders skriverier. Jeg vil i hvert fald gl√¶de mig til n√¶ste gang, jeg skal l√¶se en bog fra hendes h√•nd, fordi jeg ved, jeg bliver overrasket, f√•r masser af sp√¶nding og bliver godt og gedigent underholdt.

Lucy Foley: ‚ÄĚJagtselskabet‚ÄĚ, Forlaget People‚Äôs, 416 sider, p√• dansk ved Peter Breum, udkom november 2022.

Læs også:
Lucy Foley: Gæstelisten

Stuart Turton: Ariena Hardcastles syv d√łdsfald

Jennifer Lynn Barnes: Testamentet

Der er lukket for kommentarer.