// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jacob Melander: Ind i den hvide nat
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Jacob Melander: Ind i den hvide nat

Skrevet af den 29. februar 2020 – 06:33Ingen kommentarer

Narko, misbrug, klatretyve, familierelationer, skamskudte parforhold, kærlighed og håb er nogle af elementerne i Melanders komposition, der både er spændende, velskrevet og uforudsigelig.

Politiassistent Lars Winkler har næsten anerkendt sit misbrug, og søger hjælp godt hjulpet på vej af sin store kærlighed Sanne. Men han erkender hurtigt, at der skal arbejde til, før han kan få tankerne væk fra sit misbrug. Så da en maltrakteret ko bliver fundet død på Gilleleje strand, springer han ud i sagen. Det viser sig hurtigt, at koen er en del af en større smuglersag. Det handler om et  LSD-lignende stof, der hærger i det Københavnske natteliv.

Samtidigt bliver flere bydele udsat for indbrud, og det uhyggelige er, at tyvene kommer ind i husene via førstesalen. Det mystiske er, at der har været indbrud i alle husene på den samme vej, men ejerne i det ene hus melder det ikke.

Det er politiassistenten Nanna, der sammen med to kollegaer, efterforsker nogle af indbruddene. Hun bevæger sig selv på den forkerte side, da hun supplerer sin løn med forskellige tyvekoster. En dag kommer hun dog på tværs af nogle meget ubehagelige personer, da hun stjæler en statue. Det er de helt forkerte mennesker, hun er kommet på tværs af, og snart er hun truet på liv og helbred.

Nanna skal både forsøge at hjælpe sin voksne søn, som snart skal giftes, holde sig under radaren af dem, der vil have statuen tilbage og undgå at blive opdaget af andre kollegaer. Hun har meget på sin tallerken.

Det har Lars Winkler også. Han kæmper mod sit misbrug, forsøger at passe sit arbejde, og skal samtidigt have sine forskellige nære relationer til at fungere. Det kommer jeg ikke nærmere ind på her, for har du ikke læst noget i serien før skal jeg ikke røbe for meget. Han kommer på sporet af Nanna og et dobbeltdrab og snart viser der sig et meget broget billede af, hvad det egentligt er, der foregår.

Det er spændende, og jeg var supergodt underholdt. Melander skriver altså gode krimier med interessante og autentiske karakterer, selv om jeg dog ikke er helt overbevist om nogle af de valg, som Nanna tager undervejs.

Du kan springe ind her i den syvende bog om Lars Winkler eller tage dem fra en ende af, så du får alt det med hans privatliv i den rigtige rækkefølge. Lige meget hvad, så kan du glæde dig til en rigtig god krimiforfatter med masser af musiske referencer. Jeg glæder mig allerede til den næste.

Vi har tidligere anmeldt De berusedes vej, De døde og de ufødte, Fjenden iblandt os og Forbandet blod her på bloggen. Den sidste er første bog i en ny serie.

Jacob Melander, Ind i den hvide nat, forlaget People’s Press, 541 sider, januar 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.