// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jacob Melander: Forbandet blod
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Jacob Melander: Forbandet blod

Skrevet af den 29. december 2019 – 06:45Ingen kommentarer

Familien Askehave er ejer af en af de største shippingfirmaer i Danmark, Askehave Shipping. Magnus Aksehave, som er gift med Victoria, sidder tungt på tronstolen i firmaet og ønsker, at hans tre børn skal være en del af firmaet. Det er sønnen Niels også allerede, men den anden søn Robert og datteren Malin har meldt sig helt ud af familien af flere årsager. Den ene er, at Askehave Shipping er uforeneligt med deres høje værdier i forhold til klimaet og miljøet. Firmaet er ligeglad, det er at tjene penge, der er det vigtige, og det kan Malin og Robert ikke leve med. Den anden årsag skal findes i Malins fortid, hvor hun bliver vidne til en situation, som hun slet ikke skulle have set. Hun kan ikke tilgive og vender familien ryggen.

Sammen med sin kæreste Casper har hun bandet Gaia 5, og her handler tekster og musik om at redde klimaet, som de begge er meget involverede og engagerede i. For et halvt år siden blev de forældre til sønnen Balder, og de skal nu til at starte op igen med musikken efter barselsorloven.

Men Malin har problemer med at ramme tonerne rigtigt, og det er ikke den eneste mislyd i hendes liv. Hun mangler familien i sit liv – og i Balders. Det at blive mor har sat en masse tanker i gang hos hende, og hun savner specielt sin far – og vil gerne give Balder en morfar. Samtidigt har hun dummet sig gevaldigt, og det ved Robert, som måske ikke er helt til at stole på, så det fylder også meget.

Magnus har inviteret til sin 60-års fødselsdag, og hun beslutter at tage med og forsone sig med ham, og sin mor, som hun dog altid har haft et anstrengt forhold til.

Dagen oprinder og hun, Casper og Balder bliver til festen modtaget af familiens butler, Hermann, som har noget, han meget gerne vil fortælle. Det bliver en dag, der vender op og ned på Malins og Caspers liv, og Malin må træffe en stor beslutning. Det bliver en rejse tilbage til en fortid, som hun troede hun kendte og til en fremtid med mange usikre momenter.

Melander har begået en solid thriller og skabt et meget spændende univers med familien Askehave og deres relationer. Plottet er dejligt uforudsigeligt og udover spændingsdelen er der fokus på relationer, og hvordan de kan skabe både glæde og sorg. Der er et sted undervejs, hvor jeg ikke helt køber præmissen for Malins valg, men det betyder jo, at Melander rører ved noget omkring livsvalg. Jeg er helt sikkert klar til en bog nummer to bog om Askehave. Vi har tidligere af Melander anmeldt De berusedes vej, De døde og de ufødte samt Fjenden iblandt os.

Jakob Melander, Askehave, Forbandet blod, Forlaget People’s Press, 449 sider, oktober 2019.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.