// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Eva Mai Haugsted: VERA – Kvindeportrætter, værdier og drømme
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Biografi, Coffee Table-bog, Historie

Eva Mai Haugsted: VERA – Kvindeportrætter, værdier og drømme

Skrevet af den 11. august 2015 – 07:30Ingen kommentarer

Men hvem er Vera?

Bogen dufter af museumsbutik, nipsting og kunstnerisk frihed. Af den slags kvinder, der kombinerer det hennafarvede hår og de hundedyre Ilse Jacobsen gummistøvler med et eksamensbevis fra kaospiloterne. En unik og fri klasse, hvor hver søster ligner hinanden. Men det var det ikke (kun). Kunstnerkollektivet Vera har udsendt hundrede postkort til hundrede kvinder for at fejre 100 året for kvinders valgret med en opfordring til at skrive lidt om livet. Det er der kommet en rigtig fin coffeetable-bog ud af, med små finurlige citater, råd og hverdagsindblik.

Udover nulevende kvinder er bogen krydret med cases fra fortiden. Særligt Alma rørte mig! Hun rørte mig så meget, at jeg måtte en tur til Svendborg og Svendborg Forsorgshjem. Stedet fungerede som fattiggård indtil 1974(!) På den måde opfyldte bogen et formål! Jeg fik øjnene op for skønne Svendborg.

Men ellers forbliver Vera en pæn rekvisit, der forsøger at fremstå som noget arty-farty men uden at kradse i overfladen. Det er superærgerligt for den kradsen og ubehaget over knysterne i før bemeldte Ilse Jacobsens støvle, livets skyggesider eller dybere refleksion ville gøre bogen mere vedkommende.

Eva Mai Haugsted, VERA – Kvindeportrætter, værdier og drømme. 215 sider. Lutter Lagkage. Udgivet juni 2015.