// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anette Eckmann: Naturens spisekammer
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Anette Eckmann: Naturens spisekammer

Skrevet af den 11. februar 2011 – 13:59Ingen kommentarer

Naturens spisekammer er en lettilgængelig introduktion til, hvad naturen kan bidrage med til middagsbordet. Det sker i tråd med den efterhånden udbredte interesse i den nordiske mad og dermed de nordiske råvarer, som findes i naturen omkring os. Her er både de lidt ’nyere’ stjerner på den nordiske madhimmel som ramsløg og havtorn, men også gamle kendinge som mælkebøtte og brændenælde, som i disse år så småt er ved at blive hippieassociationen kvit.

Bogen er bygget op således, at hver plante har et kapitel for sig. Her gives en god portion information om planten generelt, og mere specifikt om plantens voksesteder, hvilken tid på året den kan findes, og hvilken del af den, der kan bruges. Og så får man oven i købet opskrifter med, så man ved hvad man skal bruge planterne til – at samle dem er jo kun et enkelt skridt på vejen. Det er et rigtigt godt koncept for alle os, der indtil nu ikke har været så dus med naturen, at vi har spist af den uden at den har været en tur omkring supermarkedet først. Desuden er der en god portion tips og råd til, hvordan man håndterer planterne, både når man samler dem og når man skal tilberede dem. Som sidegevinst er her også inkluderet forslag til, hvordan nogle af planterne kan bruges som pynt i hjemmet eller på bordet.

Bogen fremstår generelt velresearchet, med mange flotte billeder og et godt layout. Der er dog enkelte planter, hvor man godt kunne have brugt lidt flere billeder af selve planten, frem for mange billeder af de færdige retter med den. Bare så man er helt sikker på, at man har fat i den rigtige plante når man står derude i naturen. Det gælder især i de tilfælde, hvor der kan være mulighed for forveksling med andre planter – her ville grundigere fotografier have hjulpet, måske endda suppleret med billeder af, hvad man skal undgå at plukke.

Ydermere ville bogen nyde godt af en oversigt over, hvornår hvilke planter skal plukkes og hvor den kan findes. Det ville gøre det nemmere lige at samle bogen op inden gåturen i skoven eller på stranden og se, hvad man kan hente med hjem derfra på et givent tidspunkt. Den manglende oversigt gør det nødvendigt enten at have en god hukommelse eller at bladre bogen igennem inden gåturen.

Alt i alt er bogen en udmærket start for den glade amatør som gerne vil kunne proviantere i naturen og samtidig få noget ud af det, der hives med hjem.

Annette Eckmann, Naturens spisekammer, Politikens Forlag, 256 sider, Februar 2011.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.