// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tre tegneserier: Nick Drnaso’s ”Beverly” og ”Dramaholdet” + Peter Kielland’s ”New Age” –
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Tegneserie

Tre tegneserier: Nick Drnaso’s ”Beverly” og ”Dramaholdet” + Peter Kielland’s ”New Age” –

Skrevet af den 17. september 2023 – 06:38Ingen kommentarer

Er du til tegneserier, så har forlaget Fahrenheit godt nyt til dig. Hele tre af slagsen kastede de på gaden i starten af juni måned, og jeg har tilladt mig at samle anmeldelsen af alle tre her. Til gengæld har du noget at glæde dig til.

”Dramaholdet” af Nick Drnaso
Med dramaholdet oplever vi igen Drnaso’s fantastisk evne til at søge stille og roligt ind bag menneskers facader og lade os opdage, hvad de kæmper med. Handlingen foregår omkring et dramahold, som ti mennesker har meldt sig til. De er alle meget forskellige og har også forskellige årsager til at tage kurset. Men på et eller andet plan er de alle individuelle skæbner.

Igen må jeg konstatere, at jo dybere, vi kommer ned i lagene hos disse mennesker, som jeg i enhver anden sammenhæng ville skænke meget lidt opmærksomhed, så bliver jeg i stedet mere og mere interesseret. Og det er fortællingen og historien, der er utrolig stærk og dragende.

Jeg kan konstatere, at når jeg hele tiden skal knibe mig i armen for at minde mig selv om, at der er tale om en tegnet fortælling, så ved jeg, jeg har fat i noget rigtig godt.

”Beverly” af Nick Drnaso
Hvis du er til almindelige mennesker i almindelige boligbyggerier og med ganske ordinære bekymringer, så kan Nick Drnaso’s ”Beverly” matche dine behov. Men på en rigtig fed måde. Ikke alene møder vi alle disse fantastiske uperfekte mennesker, der – når vi kommer tættere på dem – slet ikke er så ordinære alligevel; vi får også en god indsprøjtning hverdagsrealisme kastet lige i ansigtet. Ikke aggressivt, nærmest kærligt, men når vi giver historierne mere opmærksomhed bliver de også mere nære og hjerteskærende.

Tegnestilen er behageligt neutral og uden for mange skarpe træk, hvilket passer usandsynlig godt til fortællingen. Og alle konklusionerne bliver overladt til dig selv. Så når vi møder unge med seksuelle udfordringer og voksne med alt for realistiske kroppe og alt for barske sandheder, så er det i et meget underspillet univers, hvor det er fortællingen, der bærer os videre. Det er et smukt værk.

”New Age” af Peter Kielland
I “New Age” får vi serveret en herlig historie i en meget karikeret form. Det er rigtige skæbner med rigtige minder og oplevelser og med både gode og uhyggelige drømme – men der er tale om en familie med griseansigter. På den måde skaber Peter Kielland en afstand, der giver os mulighed for langt lettere at betragte, indtage og acceptere handlingen uden at se noget som værende personligt. Det er et godt og effektivt virkemiddel.

Det geniale er jo, at vi langsomt kommer tættere og tættere på figurerne, og netop fordi handlingen er så genkendelig med liv, levned, drømme og mareridt, så bliver afstanden mindre og mindre, som vi læser os videre i bogen.

Tre rigtig gode og lærerige tegneserier – for voksne og unge mennesker.

Nick Drnaso: ”Beverly”, 132 sider og Nick Drnaso: ”Dramaholdet” , 268 sider, på dansk ved Astrid Skov-Jakobsen, Peter Kielland: ”New Age”, Forlaget Fahrenheit, udkom juni 2023.

Læs også:
Lucy Foley: Jagtselskabet

Lucy Foley: Gæstelisten

Lars Thomassen: B – Se dig om ved alle døre

Der er lukket for kommentarer.