// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Thomassen: B – Se dig om ved alle døre
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Krimi, Roman, Thriller

Lars Thomassen: B – Se dig om ved alle døre

Skrevet af den 30. august 2023 – 06:34Ingen kommentarer

Asger og Iben er tilbage. Husker I dem? Fra ”A – Mørket lyver altid”? Det er anden bog i Lars Thomassens alfabet-serie, og det bliver bare mere og mere spændende for hver bog, hvert kapitel, hvert afsnit, hver sætning, jeg læser.

Iben Brahms er den dygtige kriminalkommissær, der er leder af et særligt efterforskningsteam ved politiet. Asger Hartvig er den plagede kollega og ven, der stadig kæmper med alt for meget i sit personlige liv – især sin skilsmisse efter tabet af sin datter.

Nu venter en ny sag, der igen har potentiale til at trække Asger ud af dyndet og få ham tilbage til et mere normalt arbejdsliv, hvor Iben ikke er nødt til konstant at dække over ham. Et torso bliver fundet på Assistenskirkegården i Odense, og det var ikke længe, før deres mistanker bliver ledt ind i det religiøse miljø.

Men det er ikke, som efterforskningsteamet måske havde forventet. Vi skal nemlig dybt ind i den nordiske mytologi for at finde svarene. Og alt imens dukker flere lig op, så teamet skal have fart på. Men hvor tæt kan de egentlig komme, uden selv at blive viklet ind i begivenhederne?

Jeg ved godt, at dette måske er halvblasfemisk sagt, men jeg vil stå ved det. Jeg har læst meget Jussi Adler-Olsen, og jeg synes, han har åbnet for en side af dansk thriller-kultur, vi ikke har dyrket så stærkt tidligere. Men jeg er af den opfattelse, at Lars Thomassen med stærke skridt nærmer sig med alfabet-serien. Det her er fremragende underholdning. Og jeg garanterer jer, at hvis denne handling kom på film og blev smidt i danske biografer, så ville der være kø ved billetlugerne.

Hans figurer er bygget ærligt og kærligt op. Ibens rolle som chef og overbærende ven, der nok lider af en let forelskelse i sin kollega og ven, Asger, er rørende og ægte. Og Asgers sorg og antihelterolle er både skøn og hjerteskærende, og sammen gør disse meget almindelige mennesker handlingen så meget mere troværdig og uimodståelig.

Jeg glæder mig allerede til den næste bog i serien. Jeg ved godt, at det er kriminalsagen, det handler om, og det skal fortsat være fokus. Men hvis der nedenunder hele handlingen stadig er lidt personlige udviklinger hos vores hovedfigurer, og hvis denne udvikling ikke overtager handlingen i bogen men blot er værktøjet, der får handlingen til at leve og gør os mere påvirkede, fordi den involverer mennesker, vi nu er begyndt at holde af, ja, så er jackpot hjemme.

Det her er glimrende underholdning, og bogen rører ved alt i os, der søger spænding, indlevelse, medfølelse og ja, kærlighed.

Lars Thomassen: ”B – Se dig om ved alle døre”, Forlaget Månen, 360 sider, udkom juni 2023.

Læs også:
Lars Thomassen: Mørket lyver altid

Jussi Adler-Olsen: Offer 2117

Catriona Ward: Sundial

Der er lukket for kommentarer.