// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jussi Adler-Olsen: Offer 2117
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Jussi Adler-Olsen: Offer 2117

Skrevet af den 14. juni 2019 – 07:41Ingen kommentarer

”Hvordan er den?” spørger min mand, da jeg sidder fordybet i den nye Jussi-bog. ”Forfærdelig” svarer jeg og overvejer, hvordan min nattesøvn bliver.

I dag udkommer den nyeste Jussi Adler-Olsen bog ”Offer 2117”, den ottende bog i serien om afdeling Q. Og ja, den er forfærdelig. Forfærdelig god og helt og aldeles fremragende.

I denne bog er det Carl Mørcks kollega og ven Assads historie, der er i centrum. Assad har altid været en gådefuld personlighed og nu er det endelig blevet tid til, at han fortæller sin historie. Og den viser sig, at være helt ubærlig. Jagten på Assads kære fører både Carl og Assad ud af Danmark, for ærkefjenden fra fortiden har startet en nedtælling, og der er lagt op til en stor katastrofe.

Hjemme i Danmark er resten af Afdeling Q på sporet af en ung mand, der truer med at slå ihjel og hævne en bådflygtnings tragiske dødsfald. Også her er der en nedtælling i gang.

Historien rammer lynhurtigt den karakteristiske tone med Carl Mørcks ironiske distance til andre mennesker, men der er alligevel ved at være en god håndfuld vigtige folk, der får sneget sig ind på ham og det klæder den midaldrende herre, at kanterne er knap så skarpe.

Man græder med Assad, når han fortæller sin historie og gang på gang, skal man huske at trække vejret, fordi spændingen får taget pusten fra en. Bogen rummer en stor sorg og en stor kærlighed. Her er svigt, skyld, skam, tro og urimelige beslutninger og uanset hvad der kommer til at ske, er der mennesker der betaler den største pris.

Barsk, tempofyldt, underholdende og helt forfærdelig. Glem din nattesøvn, fra du vender den første side.

Jussi Adler- Olsen er hædret med mange internationale priser og hans bøger er udgivet i 42 lande. Offer 1227, er den ottende bog i serien om Afdeling Q. De første 4 bøger i serien er filmatiseret og der er flere undervejs.

Jussi Adler-Olsen, Offer 2117, Politikens Forlag, 488 sider, 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.