// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sarah Jio: Brombærvinter
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Sarah Jio: Brombærvinter

Skrevet af den 3. januar 2021 – 05:03Ingen kommentarer

Det er maj måned og i Seattle vågner journalisten Claire op til snestorm.

Det er meget usædvanligt for årstiden og hendes chef vil have Claire til at skrive en artikel om fænomenet Brombærvinter. Når en kold periode rammer usædvanligt sent på sæsonen kaldes det Brombærvinter. Sidst det skete var i 1933, på nøjagtig samme dato.

Claire dykker ned i historien om Brombærvinteren i 1933 og hun finder ud af, at den vinter forsvandt den lille tre-årige Daniel. Teorien dengang var, at han var løbet hjemmefra, men i politirapporten står også at moren havde fundet drengens bamse i sneen udenfor. Claire bliver grebet af historien og en stor research fører hende tilbage i tiden og får også sat hendes eget liv i perspektiv.

Claires eget liv er kørt skævt efter en ulykkelig hændelse og hun er i tvivl om, hvad der skal ske og har virkelig brug for at fokus flyttes væk fra hende.

Fortællingen er meget rørende og de to sideløbende historier fungerer rigtig godt og rammer ned i fundamentale følelser som håb og længsel og om at træffe valg, der kan få uoverstigelige konsekvenser. Bogen er virkelig fint skrevet og går lige i hjertet.

Brombærvinter er Sarah Jios tredje bog på dansk, vi har tidligere anmeldt Alle blomsterne i Paris og Når violerne blomstrer

Sarah Jio, Brombærvinter, Gads forlag, 372 sider, 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.